Haberler

Mustafa Mente, TİM Genel Sekreteri Oldu

Güncelleme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği görevine Mustafa Mente getirilirken, Metin Tabalu ise Genel Sekreter Yardımcılığına atandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği görevine Mustafa Mente getirilirken, Metin Tabalu ise Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) Genel Sekreterliği görevine Mustafa Mente getirilirken, Metin Tabalu ise Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı.

TİM'den yapılan açıklamaya göre TİM'in yeni Genel Sekreteri Mustafa Mente oldu. 1 Nisan 2013 tarihi itibariyle TİM Genel Sekreterliği'ne getirilen ve 1975 Adıyaman doğumlu olan Mente, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına Bayındır Holding'de başlayan Mente, 2000-2005 yılları arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) çalıştı. Ardından, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nde(TGSD) Genel Sekreter olarak görev yapan Mente, iki yıl süreyle de Hey Tekstil AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında TİM'de Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Mente, son bir yıldır ise, ABD merkezli J.E. Austin Associates şirketinde Yatırım Danışmanı olarak görev yapıyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Mente, iyi derecede İngilizce biliyor.

-TABALU GENEL SEKRETER YARDIMCISI-

Metin Tabalu ise TİM Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. TİM'de Kurumsal İletişim ve Strateji Geliştirme'den sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak olan ve 1981 yılında Ankara'da doğan Tabalu, Sabancı Üniversitesi'nden Üretim Sistemleri-Endüstri Mühendisi olarak mezun olduktan sonra ODTÜ'de aynı alanda Yüksek Lisans yaptı. Tabalu ek olarak ABD Standford Üniversitesi'nde Stratejik Planlama ve Proje Yönetimi dalında diploma programını tamamladı. İş hayatına Türk Hava Yolları Teknik AŞ'de Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Proje Yöneticisi olarak başladı. Ardından sırasıyla Sabancı Holding'te Stratejik Planlama Uzmanlığı ve yeniden THY A.O. iştiraklerinde ve Genel Müdürlüğünde İş Entegrasyon Müdürlüğü ve Mali Analiz Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tabalu son olarak Aon Türkiye Risk Yönetimi Danışmanlığı şirketinde Stratejik Planlama, Bütçeleme ve Ar-Ge Direktörlüğü yapıyordu. Tabalu İngilizce ve Almanca biliyor.

-OKTAY, DANIŞMAN OLARAK GÖREV YAPACAK-

Bu arada, ihracatçı birliklerinde uzun süre görev yaptıktan sonra, 2009 yılından itibaren TİM Genel Sekreterliği görevini vekaleten yürüten ve 31 Mart 2013 tarihi itibariyle emekliye ayrılan Şahin Oktay, TİM'de Danışman olarak görev yapacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Marmara Üniversitesi Bayındır Holding Adıyaman Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title