Haberler

Muş - CHP'li Yılmaz Meclis Başkanını Eleştirdi

CHP'li Yılmaz Meclis Başkanını eleştirdiCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözleri ile TBMM'de dün gece çıkan kavgayı eleştirdi.

CHP'li Yılmaz Meclis Başkanını eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözleri ile TBMM'de dün gece çıkan kavgayı eleştirdi.

CHP Sivas Milletvkeili Ali Akyıldız ile birlikte Muş'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ilk olarak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı İsmail Adanur ve partililer tarafından karşılananan Yılmaz ve Akyıldız, çeşitli incelemelerde bulunmak ve halkın sorunlarını dilemek üzere Muş'a geldiklerini açıkladı. Türkiye'de müthiş bir kutuplaşma olduğunu anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bu nedenle dün gece TBMM'de geç saatlere kadar kavga çıktığını söyledi. Ak Parti, HDP ve MHP seçmenini kardeş olarak gördüklerini anlatan Yılmaz, "Bu toprakların çocuklarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama unutmamamız gereken biz bu çatı altında, bu topraklarda birlikte yaşıyoruz ve maalesef o birlikteliği bozacak eylemler gördükçe kahroluyoruz. Bizim aklımızı başımıza almamız lazım. Niçin bu kavga?" diye konuştu

Konuşmasına TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili söylemine yer veren Yılmaz, "Türkiyeyi geren, toplumda hassasiyet yaratan ifadelerden, sorumlu insanların kullanırken bu ifadeleri boğazın kırk düğümü var biz o kırk düğümü de kullanmalarını istiyoruz. Diline geldiği gibi konuşmamasını istiyoruz. Toplumu daha fazla germemesini istiyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, Bursa Ulu Cami'nin yanındaki canlı bomba saldırısı sonrası CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in sosyal medyada paylaştığı, "Patlamanın nedeni bilinmiyor. Dezenformasyona dikkat edelim. Hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum" mesajı hatırlatılınca şöyle dedi: "İnanın okumadım. Yoldaydım. Ama şunu söyleyeyim patlamayı biliyorum. Bir kere terör saldırısı, bunu kınıyorum ama Eren Erdem'in ne yazdığını bilmiyorum. Terör olaylarına mutlaka bir son vermek lazım. Bunu Meclis çatısı altında yaptığım bütün konuşmalarda söylüyorum. Vatanseverlik; bir ırka, mezhebe ait bir şey değildir. Bu ülke toprakları içinde yaşayan herkesi sevmek, herkese aynı gözle bakmaktır. Böyle bakınca hiçbir sorun olmaz. Siyasetin maalesef bu noktaya doğru itilmesi gerekiyor. Artık her vatandaşı aynı gözle görmek, her vatandaşa aynı muameleyi yapmak, vatandaşlar arasında hiyerarşi yaratmamak, insanların mezhebi ile etnik yapısı ile uğraşmamak, insanı insan gibi görmek ancak o şekilde bu sorunlar çözülebilir. İnsanlar içlerindeki çukurları gömmeli. Başkalarını tuzağa düşürmek için. Başkalarının fikirlerini eleştirebilirler. Ama o fikri eleştirme şiddete dönüştüğü zaman bu maalesef toplumda gerginlik yaratıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumdan beklediğimiz, bu dilden süratli bir şekilde uzaklaşmak lazım bu ayrımcılık dilinden. Toplumda başka türlü barış yapmak mümkün değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Kahraman Ardahan Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title