Haberler

Motosiklet üzerinde okçuluk gösterisi

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'nda, ABD'li okçu Katie Stearns milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motosikletten ok atarak gösteri yaptı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 5. ayak yarışlarına katılmak üzere Uşak'a gelen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Uşak Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen 17 ülkeden 46 sporcunun katıldığı Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'nı izledi.

Milli motosikletçi Sofuoğlu, burada motosikletiyle gösteriye katıldı. ABD'li kadın okçu Katie Stearns'ı motosikletinin arkasına bindiren Sofuoğlu, atlı okçuluk parkurunda ilerlerken, kadın okçu hedeflere ok attı.

Yaklaşık 10 dakika süren gösteride Katie Stearns, oklarını hedeflere isabet ettirmeyi başardı.

Seyircilerin ilgi gösterdiği etkinliğin ardından Sofuoğlu, kentte Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları ve Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası organizasyonunun aynı günlerde düzenlendiğini belirtti. Sofuoğlu, "Bugün okçuluk yarışlarını izlemeye geldim. Burada at üzerinde başarıyla ok atan yarışmacıların motosiklet üzerindede ok atabileleceklerini duyunca organizasyona renk katmak için ufak bir gösteriye katıldım" dedi.

Katie Stearns ise Dünya şampiyonu bir motosikletçinin arkasından ok atmanın heyecan verici olduğunu söyledi. Stearns, "Kenan Sofuoğlu'nun ismini biliyordum. Dünyanın en hızlısını arkasından ok attım çok mutluyum. Kafamdaki kask ok atarken beni biraz engelledi, ancak atışların tamamının hedefi bulması sevindirici. Çok özel bir andı" diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise dünya şampiyonu motosikleçki Kenan Sofuoğlu'nun, Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'na renk kattığını belirterek, desteğinden dolayı teşekkür etti.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun bir marka olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, "Kentimizde ev sahipliği yaptığımız iki organizasyonu nedoen birleştirmiyoruz diyerek, bu etkinliği düzenledik. At üstünde başarıyla ok atan sporcuların motosiklet üzerinde performansını gördük. Daha önce dünyada böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. İşin ilginci motosikleti kullanan Dünya'nın en hızlısı Kenan Sofuoğlu'ydu" dedi.

Gösteride Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ile Belediye Başkanı Ali Erdoğan hedeflere ok attı.

Kaynak: AA / Spor

Kenan Sofuoğlu Türkiye Uşak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title