Haberler

MİT Tırları Görüntülerinin Yayınlanması Davası Ertelendi

MİT tırları görüntülerinin yayınlanması davasında, gazeteci Soner Yalçın 'tanık' sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya 'katılan' sıfatıyla kabulüne karar verirken, kıdemli üye hakim karara muhalefet şerhi koydu. Mahkeme, duruşmayı 27 Nisan 2017 tarihin erteledi.

MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı oturumda görülen duruşmaya sanıklar Enis Berberoğlu ve Erdem Gül katılırken, sanık Can Dündar ise duruşmaya gelmedi. Davanın şikayetçilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise avukatı Hatice Çelik temsil etti. Sanıklara destek olmak için adliyeye gelen CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Ali Şeker ve Gürsel Tekin duruşma salonuna alınmadı.

Duruşmanın başlamasının ardından, mahkeme başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla dilekçe sunarak davaya katılma talebinde bulunduğunu açıkladı. Sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları, gizlilik kararının kaldırılmasını talep ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı ise bu talebin reddedilmesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti oy birliğiyle yargılamanın kapalı görülmesi kararının kaldırılması talebini reddetti.

CUMHURBAŞKANI DAVAYA 'KATILAN' SIFATIYLA KABUL EDİLDİ,, ÜYE HAKİM ŞERH KOYDU

Şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olma talebi ise Cumhurbaşkanının devletin başı ve temsilcisi sıfatının bulunması göz önüne alınarak oy çokluğuyla, kabul edildi. Heyetin kıdemli üyesi Ömer Karagöl, Erdoğan'ın katılan sıfatı kabulü kararına muhalefet şerhi koydu. Cumhurbaşkanının kişisel olarak katılma hakkı bulunmadığını belirten Hakim Karagöl, talebin reddine karar verilmesi gerektiği görüşünde bulunduğu belirtti.

MELİH GÖKÇEK'İN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada daha sonra, hakkında zorla getirilme kararı bulunan gazeteci Soner Yalçın, tanık olarak dinlendi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti. Sanıklar ve avukatlarına ek savunma hakkı verilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 27 Nisan 2017 tarihin erteledi.

"TANIK MÜVEKKİLİMİN BU SUÇLARLA İLGİLİ OLAMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

Duruşmanın sona ermesiyle birlikte, Enis Berberoğlu ve Erdem Gül, adliyenin karşısında bulunan Çağlayan meydanından, CHP'li 2 vekille birlikte basın açıklaması yaptı. Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, dosyada önceden verilmiş bir gizlilik kararı olduğunu hatırlatarak, "Bu nedenle detaylara giremeyeceğiz. Bugün bir tanık dinlendi. Tanığın verdiği ifade bizim için son derece önemliydi. Bu tanığın dinlenmesini hem biz istedik hem de savcılık istemişti. Savcılık daha sonra bu tanık dinlenmesin, hemen karar verilsin demişti. Mahkeme reddetti. Tanık bugün geldi ve müvekkilim Enis Berberoğlu'nun bu davadaki suçlamalara bir ilgisi olamayacağını inandığını söyledi. Bu bizim açımızdan önemli. Toplanmasını istediğimiz deliller olacak bundan sonra. Duruşma 27 Nisan'a ertelendi" ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR"

Sanıklardan Erdem Gül ise "Tek bir şey söyleyeceğim. Burada yargılanan terör örgütü falan değil, gazeteciliktir. Gazetecilik suç değildir. Bir an önce gazeteciler hapishanelerden çıkarılsın. Şu an 150 civarından gazeteci arkadaşımızın hapiste olduğunu biliyoruz. Bir an önce özgür olmalarını istiyorum" dedi.

(Başak Akbulut/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Enis Berberoğlu Soner Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title