Haberler

Son dakika haberi... Mısır Dışişleri Bakanı, İsrail işgalinin siyasi ufuk olmaksızın sürmesinin istikrarı engellediğini söyledi

Güncelleme:

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail işgalinin siyasi ufuk olmaksızın devam etmesinin bölgenin güvenlik ve istikrarına engel olduğunu belirtti.

Şukri, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından Filistin Sivil İşler Heyeti Başkanı Bakan Hüseyin eş-Şeyh ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'den Abbas'a mektup takdim ettiğini belirten Şukri, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devletine ulaşmak için uygun bir siyasi ufuk bulmak amacıyla çalışmanın zorunluğu olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Şukri, "İşgalin siyasi ufuk olmaksızın devam etmesi bölgenin güvenlik ve istikrarını engelliyor." ifadelerini kullandı.

Şukri, Refah Sınır Kapısı'ndan sunulacak insani yardımlara katkı vermek isteyen herkesle koordinasyon kuracaklarını ve Gazze'nin imarı için Filistin yönetimiyle tam bir iş birliği yapacaklarını ifade etti.

Filistinli Bakan Hüseyin eş-Şeyh de işgalin son bulması ve başkenti Doğu Kudüs olan bir devletin kurulmasına götüren uluslararası meşruiyetle uyumlu bir siyasi ufuk olmaksızın ne barış ne istikrar ne de güvenlik olacağını kaydetti.

Şeyh, Mısırlı Bakan'la Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de işgal güçlerinin verdiği hasarın ivedilikle imarı için tüm uluslararası ve bölgesel kurumlarla kurulacak mekanizma üzerine anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Ürdün ziyaretinin ardından Batı Şeria'ya gelerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Filistin İsrail Mısır Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title