Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Yılmaz: "Hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Bunun için biz, yurtta barış, dünyada barış istiyoruz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Bunun için biz, yurtta barış, dünyada barış istiyoruz. Bunu da samimi olarak söylüyoruz. Bu coğrafyanın da en güçlü devletiyiz. Dolayısıyla biz, komşularımızın da barışçıl, dostça ve kardeşçe yaklaşım göstermesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde toplu açılış ve temel atma törenine katılan Yılmaz, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yılmaz, bir basın mensubunun, "Kuzey Irak'ta yayın yapan ve Barzani'ye yakın olan bir televizyon kanalının, hava durumunu sunarken Türkiye'deki 7 ili de Kürdistan haritası içerisine alarak yayın yapmasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, bu yapılanın doğru bir şey olmadığını belirterek, "Söylenmemesi gerekirdi diye düşünüyoruz. O, söyledi, tamam. Bizim de ciddiye almamamız gerekiyor. Özü de bu. Ciddiye aldığımız sürece o, yapmış olduğu şeyin doğru olduğunu düşünür" diye konuştu.

Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

"Ciddiye almazsanız, ciddi görülecek bir husus değildir. Kendi kabuğunda, kendi çevresinde kalır diye düşünüyorum. Daha önceleri bunu Türkiye'de çok yaptılar. Hatay'ı Suriye'de göstermişlerdir, İstanbul'u bir başka yer göstermişlerdir. Herkesin kendince bir kızıl elması, bir hedefi vardır ama bunu yapabilmek için bu sözün arkasında durabilmek gerekir. Biz, Türkiye olarak kendi topraklarımızdan hariç hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Bunun için biz yurtta barış, dünyada barış istiyoruz. Bunu da samimi olarak söylüyoruz. Bu coğrafyanın da en güçlü devletiyiz. Dolayısıyla biz komşularımızın da barışçıl, dostça ve kardeşçe yaklaşım göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yapılanlar, dostluğa, kardeşliğe yakışır mı? Uygun olur mu? Hadi o kendisi yapıyor ama dışarıda ne algılanır diye düşünmesi lazım ve ona göre davranması lazım. Ben bunu ciddiye alınacak bir husus olarak görmüyorum."

BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşının bulunmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin görüşleri sorulan Yılmaz, Yazıcıoğlu'nun Sivas'ın gururu olduğunu söyledi.

Görüntüleri haberlerde izlediğini ve üzüldüğünü belirten Yılmaz, görüntüleri izleyen Yazıcıoğlu ailesinin daha çok üzüldüğünü ifade ederek, "Bunu göstermekle ortaya bir şey koyamazlar. Muhsin beyle ilgili dava açılmış, Malatya'da devam ediyor. O mahkeme, ona yayın yasağı getirdi. Kim ne biliyorsa, elinde ne belge varsa annesini, ailesini, çocuklarını ve sevenlerini üzmeden, rahatsız etmeden, ne bilgisi ne belgesi varsa hepsini Malatya'daki savcılığa versin, hak ve hakikat yerine gelsin diyoruz. Hakikatin ortaya çıkmasını biz isteriz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, isminin yeni kabinede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak geçtiğinin belirtilmesi üzerine, "Benim hiç haberim yok. Bu kararı verecek olan, Sayın Başbakanımızdır" dedi. - Sivas

Kaynak: AA / Politika

Gemerek Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title