Haberler

    Microservices

    Antalya Developer Group olarak bu buluşmamızda son günlerin popüler architecture patterni olan Microservice(http://microservices.io/) hakkında konuşacağız. Microservice nedir, hangi problemleri çözüyor, artıları veya eksileri nedir gibi soruların cevaplarına sahip olacaksınız.

    Antalya Developer Group olarak bu buluşmamızda son günlerin popüler architecture patterni olan Microservice()hakkında konuşacağız. Microservice nedir, hangi problemleri çözüyor, artıları veya eksileri nedir gibi soruların cevaplarına sahip olacaksınız. Siz de bu etkinlikte yerinizi alarak bu bilgi paylaşımına tanık olun !

    Bu konuda engin bigilere sahip, İATİ'de IT Manager olarak çalışan, Erhan Sunar bizimle olacak. Konuşmacımızı yakından tanıyalım:

    ERHAN SUNAR

    1986 yılında Atari 800 XL ile tanışıncaya kadar kariyer hedefim filozof olmaktı. O gün "Bilgisayar Mühendisi" olmaya karar verdim. Bu, meslek seçimim hakkında ilk ve son karar değiştirişim oldu.

    İlk programımı, tanışıklığımızdan kısa bir süre sonra Basic dilinde yaptım.

    1996 yılına kadar QBasic, Pascal gibi dillerle uğraştıktan sonra, yeni Pentium 200MMX ve Windows 95 ile birlikte Delphi programlama diline giriş yaptım. Delphi ile dişe dokunur bir proje yaparak bu sektörden ilk paramı ertesi yıl kazandım.

    O sıralar Linux yeni yeni duyuluyordu. Hemen ilgimi cezbeden bu işletim sistemiyle samimiyeti ilerletmem Slackware Linux sayesinde oldu. Grafik arayüzünü açabilmek için 6 ay uğraşsam da bu sayede edindiğim kazanımlar inanılmazdı.

    Üniversitede çok önceden kararını aldığım Bilgisayar Mühendisliği bölümünü seçtim. Favori programlama dilim olan "C" ile orada tanıştım. Okul muazzamdı, bilgisayar konusunda herhangi bir bilgiye ulaşmam hiç bu kadar kolay olmamıştı. İlk yılın sonunda Delphi ile yazılım yapan Tabim firmasında yarı zamanlı çalışmaya başladım ve çok şey öğrendim. Sürücü kursu otomasyonu, genel muhasebe programları, beyanname basım programları gibi birçok paket programın üretim ve servis sürecinde görev aldım. Yazılım konusundaki kazanımların yanında cd kapağı tasarımı, basımı, paketlenmesi, satış, kurulum, teknik destek ve şu anda aklıma gelmeyen birçok şeyde tecrübe kazandım.

    Üniversiteyi bitirdikten sonra Nexus firmasında "Yazılım Uzmanı" olarak çalışmaya başladım. Burada envai çeşit depo otomasyonu, el terminali, demirbaş takibi, sıcak/soğuk satış, üretim takip uygulamaları ve benzeri birçok projede görev aldım. Her türlü barkod okuyucu ve yazıcı programlamayı öğrendim. Coca Cola İçecek, Avea, Teknosa, Çelik Motor, Ünilever ve Şekerpiliç, Banvit gibi çeşitli tavuk firmaları müşterilerimiz arasındaydı. Genelde server ve pc'lerde Visual Basic ve Visual Basic .Net kullanıyorduk. El terminallerinde ise ne destekliyorsa onu kullandık.

    Oradan Teknoloji Holding/Exim firmasına geçtim. Burada da benzer işlerde görev aldım. Değişen teknolojiyle barkodlar artık 2 boyutluydu ve RFID sistemleri çıkmıştı. Bu yeni teknolojikleri kullanarak kamyon lastiklerinden ilaç kutularına kadar birçok pazarda takip sistemleri kurduk. En büyük müşterimiz Philip Morris, Türkiye için Embedded Visual C++ kullanarak saha satış uygulaması yaptık. Bu uygulama Philip Morris International tarafından çok beğenildi ve pek çok ülkeye uyarlamalar yaptık.

    Askerlik sonrası Antalya'ya yerleşip kendi işimi kurmaya karar verdim fakat işler pek umduğum gibi gitmedi. TezTour'dan gelen bir telefonla birkaç gün sonra TezTour'da daha önce hiç kullanmadığım Java'da kod yazmaya başladım. Otel, kontrat, incoming, saha operasyonu derken kendimi IATI'de B2B uçak bileti satarken buldum. Şu anda IATI'de internet üzerinden B2B, B2C ve B2B2C için uçak, otobüs, otel, sigorta, deniz otobüsü vb hizmetler sunuyoruz.

    İÇERİK:

    http://microservices.io/

    Microservices

    HASHTAGS:

    #microservices#unity #adg #gdg #antalya

    ETKİNLİĞİMİZ ÜCRETSİZDİR

    Etkinliğimiz ücretsiz olup katılım herkese açıktır.

    Detaylar :

    İl : Antalya

    İlce : Muratpaşa

    Mekan : Burada Seminer Var Eğitim Salonu

    Mekan Adresi : Tekelioğlu Cd. No: 77, Fener, Muratpaşa/Antalya Başlangıç Saati : 25.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 25.05.2017 21: 30: 00

    Kategori : Microservices

    Tür : Seminer

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Antalya Delphi Linux Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title