Haberler

MHP İzmir Adayı Taşer Projelerini Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, projelerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, projelerini açıkladı. CHP ve AK Parti'yi karikatürlerle eleştiren Taşer, her iki partinin seçmeninden oy istedi. Taşer, İzmir'in adalarını teleferikle birbirine bağlayacağını buralara su parkları ve film platoları kuracağını söyledi.

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda projelerini "Sevda Hareketi" adıyla açıkladı. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile parti yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 800 kişi katıldı. Toplantıya salonun çeşitli yerlerine asılan karikatürler damga vurdu.

"BELEDİYE BORÇLU"

Taşer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirket borçları ve sabit giderlerinden sonra geriye 50 milyon lira yatırım bütçesi kaldığını öne sürerek, "Belediyenin 13 şirketi var. Bir şirket dışında hepsi zarar eder. İZELMAN'ın zararı 2013 yılında 93 milyon lira. Mevcut belediye başkanı 'belediyenin borcu yoktur' demesine karşılık 2007 yılında 9 milyon dolar hazine teminatı borcu olduğunu, 2013 yılında 143 milyon dolar hazine borcu 194 milyon dolar da kendi borcu olduğunu tespit ettik. Belediye geleceğini de ipotek altına aldı" dedi.

"ÜÇYOL- ÜÇKUYULAR METROSU ANCAK YIL SONUNDA BİTER"

MHP İzmir adayı Taşer, CHP'yi bitmeyen metroyla, AK Parti'yi İzmir'e gereken mali desteği vermemekle eleştirerek şunları söyledi:

"CHP adayı metro hatlarını uzatacağını ifade etti. Bizim projesini çizdiğimiz DPT onayını ve kredisini aldırdığımız Üçyol- Üçkuyular arasındaki proje 1999 yılında başlandı, yıl 2013 bitmedi. Muazzam bir mali kayıp var, oralara girmiyorum. Başkan, Göztepe istasyonunu açacağını ifade ediyor. Üçkuyular hattını Haziran ayına bile yetiştiremez, ancak yıl sonuna yetiştirebilir. Yeni bir ihale yapılmadan bu metro bitirilemez. Bu metroyu bitiremeyen bir ekip bundan sonraki metroların teminatını nasıl verebilir? Keşif artışının sekiz ay geciktirildiğini ifade ediyor. Bu bahane değil. Merkezi Hükümet, İzmir'e metro yapmaya yanaşmadı. Biri 'biz yapacaktık vermedi' diyor CHP ise 'biz verdik almadı' diyor. İzmirli bir makasa alındı."

AK PARTİ VE CHP SEÇMENİNDEN OY İSTEDİ

Taşer, AK Parti'nin İzmir'de körfez geçişi için hazırladığı İZKARAY projesinin 1999 yılından beri DPT'nin tozlu raflarında durduğunu öne sürerek, AK Parti ve CHP seçmeninden şu sözlerle oy istedi:

"Her iki parti, iki kutuplu bir seçimin olması için çaba sarf ediyor. AKP'nin 17 Aralık sonrası düştüğü pozisyonu CHP kullanıyor. Kendi yerel seçimde yaptıklarını söylemiyorlar, korku veriyorlar. 10 yıldır bu korkuyla oy topladınız. İzmirli seçmen de alternatif yok diye düşünerek size oy verdi. Bugün '40 katır mı istersin 40 satır mı istersin' diyorsunuz. 17 Aralık sonrası Türk siyaseti inanılmaz gelişmelere gebe. Yerel seçim propagandasının üstünü genel siyaset örtmeye başladı. Başbakan sertleşti, eleştiri geldiğinde inanılmaz sert ifadelerle baskı kurarak hatta vatan hainliği ile suçlayacak şekilde dengesini kaybetti. CHP'de adayları üç, beş kişi belirledi, güveni kaybetti. CHP aday belirleme yöntemleri ile seçmende kırgınlık, yılgınlık yarattı. Çare olarak MHP'yi gördüğünü bize söylüyorlar. 'Bunların alnı secdeye değiyor. Bunlar çalmazlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmezler' diyerek gidip AKP'ye oy verdiniz. Sizin verdiğiniz bu gücü layıkıyla kullanamadı. 17 Aralık ile Türkiye'de yolsuzluk, suiistimal, rüşvet, irtikap tescillendi, gün ışığına çıktı. Bunu ortaya çıkaran kim olursa olsun savcılar, güvenlik memurları, TÜBİTAK 'vatan haini' nitelendirilmesiyle susturuldu. Parti imparatorluğu kuruldu ve cadı avına çıkıldı. Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur. Çekinme ürkme İzmir'im MHP var sizin emrinizde çıkış yolu var hiç endişe etmeyin. Hazır mısınız? Yeni bir ses verelim, ufuk açalım. Bu ses, İzmir'in dağlarında çiçekler açtırsın."

TAŞER'İN PROJELERİ

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer'in bazı projeleri şunlar:

Metro hatları bitirilecek

Otogar ve Buca'ya metro yapılacak.

İZBAN Bergama ve Selçuk'a gidecek.

Ödemiş-Kiraz banliyö hattı yapılacak

Metro ve İZBAN hatlarını destekleyen körfeze dikey raylı ulaşım sistemleri yapılacak

Beş yıl içinde İzmir'e 20 bin konut yapılacak.

Yer altı otoparkı yapılacak.

Bornova Belkahve'deki taş ocakları rekreasyon alanı yapılacak

Urla Uzunada, Pınar Adası ve Yassıca Ada arası deniz üzerinden teleferik hattıyla birbirine bağlanacak. Bu adalar üzerinde film platosu, akvaryum, su parkları kurulacak.

Su fiyatları ucuzlayacak, tarife cetvelleri yeniden belirlenecek.

Atık su tesislerinin yaydığı koku bitirilecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Murat Taşer İsmet İnönü Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title