Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, "Kararımıza Herkes Saygı Göstersin"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, "Kararımıza herkes saygı göstersin" "Türkiye'de bazı şeyleri farklı dille konuşma sırası gelmişti" "Referandumun kutuplaşma sebebi olmasını kabul etmiyoruz" "Anayasanın ilk 4 maddesi için tartışma bahsi artık kapanmıştır"ESKİŞEHİR - Milliyetçi...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, "Kararımıza herkes saygı göstersin"

" Türkiye'de bazı şeyleri farklı dille konuşma sırası gelmişti"

"Referandumun kutuplaşma sebebi olmasını kabul etmiyoruz"

"Anayasanın ilk 4 maddesi için tartışma bahsi artık kapanmıştır"

ESKİŞEHİR - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "2007 yılı 367 krizi, 2014 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve arkasından 15 Temmuz yaşadığımız bu FETÖ olayından sonra Türkiye'de artık bazı şeyleri farklı bir dille konuşma sırası gelmişti" dedi.

Bir takım etkinliklere katılmak üzere Eskişehir'e gelen Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Türkiye ve çevresinde yaşanan sorunlarına dikkat çeken Demirel, "Bu kadar sorunların olduğu bir süreçte, devletin güçlü olmadığı, seri kararlar alamadığı, yönetimde fiili ve hukuki karmaşası sürdüğü müddetçe Türkiye Cumhuriyetinin 1923 ruhu ile devam etmesi mümkün görünmemektedir" şeklinde konuştu.

Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde artık tartışma yapılma bahsi artık Türkiye'de kapanmıştır diyen Ruhsar Demirel, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"MHP olarak bu konjonktür içinde kalıcı nitelikli bir milli mutabakatı milli ve manevi değerleri sınırlanmış uzlaşmanın şart olduğunu görüyor, fiili durum ve açmazın biran önce sonlandırılmasını Türk töresine uygun devlet düzeninin devamını ertelenemez bir hedef olarak görüyoruz. MHP olarak anayasa hazırlanmasında dikkat ettiğimiz öncelikli husus devletin ve milletin geçmişi ile bağını kesmeyen bir yaklaşımın kabul görmesidir. Anayasanın ilk 4 maddesi üzerinde artık tartışma yapılma bahsi artık Türkiye'de kapanmıştır. Bugün gelinen aşamada anayasa değişiklik taslağı teklifi partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli çağrısıyla mecliste dillendirilmiş, 'anayasa öneriniz varsa getiriniz' denilmiştir. Bu anayasa teklifini hazırlayan AK Parti ile partimiz arasında bir uzlaşma sağlanmıştır. Kurulan komisyon teklifi değerlendirmiştir. Partimiz için uygun olan kısımlarını Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile değerlendirilen metine onay verilmiştir. Sonrasında mecliste oylama yapılmıştır. Sonuç olarak hükümet etme sistemini değiştirmek için vatandaşa gidiliyor. Referandumun yeni bir kutuplaşma sebebi olmasını MHP olarak kabul etmiyoruz. Bu toplumda referandum halkın kararının ortaya çıkması için yapılmaktadır. Bunun bir kutuplaşmaya sebep olmasını parti olarak istemediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir şeydir. Biz parti olarak herkesin kararını saygılıyız. Türk milletinin kendi kaderine sahip çıkma hakkına saygı gösteriyoruz. Herkesin de bu saygıyı göstermesini bekliyoruz. Bizin 'Evet' kararımıza da herkes saygı göstermeli. Biz parti olarak 'Evet' diyeceğimizi söylüyoruz. Bunu sebepleri ile birlikte savunuyoruz. Bizim bu ülke için yeminimiz vardır. Vazgeçemeyiz. Bu nedenle 16 Nisan'da MHP olarak 'Evet' diyoruz."

Toplantıya, Osmaniye Milletvekili MYK Üyesi Ruhi Ersoy, MYK üyesi Sultan Gündüz, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Odunpazarı İlçe Başkanı Deniz Durak ve çok sayıda partili katıldı.

(AS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ruhsar Demirel Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title