Haberler

MHP'den İstifa Eden Fethiye Belediye Başkanı DP Rozeti Taktı

Güncelleme:

Kütçe-Türkçe Kurban Bayramı mesajı nedeniyle MHP'den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı resmen Demokrat Parti'ye geçti.

Fethiye'de cadde ve sokaklara astırdığı Kütçe- Türkçe Kurban Bayramı mesajı nedeniyle MHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki olarak 12 belediye meclis üyesiyle birlikte MHP'den istifa eden Behçet Saatcı, resmen DP'ye geçti.

VATANDAŞLAR SALONA SIĞMADI

Fethiye'ye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Behçet Saatcı ve belediye meclis üyeleri Mehmet Yılmaz Cesur, Metin Talaş, Alaattin Yıldırım, Besir Pehlivan, Mustafa Şenol, Naci Uysal, Nurkaya Gündoğdu, Sadık Çetkin, Sıdıka Dilek Dinçer, Şevki Çakal, Ümit Ersoy ile Yıldırım Özdemir'e parti rozeti taktı. Töreni yaklaşık 500 partili izlerken, salona sığmayan vatandaşlar için kültür merkezi önüne dev ekran kuruldu.

"ENDİŞELERİMİZ VAR"

Törende partililere seslenen DP Genel Başkanı Uysal, Behçet Saatcı'nın partisine geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fethiye'de yaktıkları ateşin tüm Türkiye'ye yayılması için çalışacaklarını anlatan Uysal, "Ölçülerimiz bellidir. Milletin hizasında durarak, kadim bir geçmişin temsilcileri olarak aldığımız bu bayrağı daha da ileri taşıma hedefindeyiz. Ülkemiz fırtınalı bir coğrafyanın ortasındadır. Var olma, yok olma çizgisinden çıkarak, manda gibi himayeci alternatifleri yırtarak bu günlere geldik. Bugün de endişelerimiz var. Coğrafyada gelişen hadiselerin ülkemize etkisi olacaktır. Kendilerine gömlek değiştirerek geçmiş arayanların, bugün de bu ülkeye geçmiş aradıklarını görüyoruz. Ancak millet bu hesabı bozacak, gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

"CEKETİMİZİ GİYMEDEN BU İŞ OLURDU"

Alkış ve tezahüratlar arasında DP rozeti takan Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise şöyle konuştu: "2.5 aylık süreç bizi bir noktada birleştirdi. Tabii ki zoru seçtik. Önümüze serilen kırmızı halılardan, ceketimizi belediyede giymeden, bu iş olabilirdi. Bu, makam mevki işi değil. Bu, haksızlığa hukuksuzluğa karşı başkaldırıdır. Umarım bu güzel gözlü, güzel yüzlü genel başkanla birlikte, 'Bu ülkede iktidarın alternatifi yok' diyenlerin yeniden düşünmesini sağlayacağız. Siyasi hesaplar bugünden itibaren bir başka yapılacak. İnanmış bir kitle inanmış bir lider geliyor. Allah bizleri utandırmasın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Gültekin Uysal Kurban Bayramı Behçet Saatcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title