Haberler

MHP'deki Olağanüstü Kurultay Süreci - Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak'ın konuşması - Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak: "Başbuğ dönemindeki demokratik anlayış bugün mevcut yönetim çerçevesinde çok kullanılır değil gibidir" "Genel merkezden kurultay çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihine uymasını, kurultay çağrı heyetinden de genel merkezin açıkladığı 10 Temmuz tarihine uymasını bekliyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak'ın konuşması - Eski MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak:

"Başbuğ dönemindeki demokratik anlayış bugün mevcut yönetim çerçevesinde çok kullanılır değil gibidir"

"Genel merkezden kurultay çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihine uymasını, kurultay çağrı heyetinden de genel merkezin açıkladığı 10 Temmuz tarihine uymasını bekliyoruz. Yani 19 Haziran'da Anadolu Otel'de, 10 Temmuz'da ise Arena'da buluşalım diyoruz"

İSMAİL ÇİMEN - CÜNEYT ATEŞ - MHP'de olağanüstü tüzük kurultayı öncesi gergin bekleyiş sürüyor.

Kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan isimlerden eski MHP milletvekili Süleyman Servet Sazak, yaşanan gergin süreçle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

MHP'nin 2015 yılı Kasım ayı seçimlerinden oy kaybıyla ayrılmasının ülkücü camiada önemli bir travma yarattığını ifade eden Sazak, iktidar için çırpınan yüreklerin bu geri gidişin sebeplerini sorgulamaya aldığını ve sonuç itibarıyla bir değişim talebinin hasıl olduğunu dile getirdi.

Yaşanan süreçte bazı isimlerin genel başkanlığa adaylığını açıklayarak yola çıktıklarının altını çizen Sazak, genel başkan Devlet Bahçeli'nin de kendisine muhalif isimlere 'mahkemeye gitsinler' şeklindeki çıkışının tartışmalı sürecin de fitilini ateşlendiğini kaydetti.

Yaşanan tartışmaların hiçbir yerinde bulunmadıklarını ifade eden Sazak, "Değişim talebi için imza veren delege arkadaşlarımızın önemli bir bölümü partiden tasviye sürecine tabi tutulmuşlardır. Bizim bu işin içine girmeme sebeplerinden birisi de bu arkadaşlarımızın tasviye edilmemesi adınadır." dedi.

"Değişen mücadele biçimidir"

MHP'nin Türkiye'de 'sağ'ın tabanına oturan tek parti olduğunu dile getiren Sazak, Demokrat Parti ile başlayan Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi gibi siyasi hareketlerin hepsinin de süreç içerisinde tasviye olduklarını belirtti.

MHP tabanının ayakta kalmasına, fikri zemininin oluşmasının da önemli katkılarının olduğunu belirten Sazak, "MHP fikri olan, felsefesi olan bir partidir. Varlığının yegane nedeni de budur. 50 yıllık geçmişini, birliğini hep muhafaza ederek bugünlere gelmiştir. Başbuğ döneminden bugüne değişen, mücadele biçimidir. 80 öncesi mücadele biçimi farklı, 80 sonrasında ise farklıdır. Başbuğ dönemindeki demokratik anlayış bugün mevcut yönetim çerçevesinde çok kullanılır değil gibidir." ifadelerine yer verdi.

"Demokrasiyi içselleştirmeden, kendi partinize uygulatmadan dışarıya vaat edemezsiniz"

Süleyman Servet Sazak, MHP'nin de demokrasiyi içine sindirebilmesi gerektiğini, buna da parti tüzüğü değişimi ile başlamasının şart olduğunu savundu.

MHP'nin mevcut felsefi altyapısının da güncellenmesi gerektiğini ifade eden Sazak, "Kadim değerlerimiz ile evrensel değerlerimiz birbiriyle çakışmaktadır. Kadim değerlerimizin temeli adalettir. İkinci kadim değerimiz ise özgürlüklerdir. Bu iki değeri bugünün tabiri ile demokrasi ile özdeşleştiriyoruz. Demokrasiyi içselleştirmeden, kendi partinize uygulatmadan dışarıya vaat edemezsiniz. Bunun için bu saydığımız değerleri içselleştirip Türkiye'ye anlatma mecburiyeti vardır." dedi.

"Temelde sevgi üzerine bir yol çizdik"

Süleyman Servet Sazak, yaşanan süreçte başından beri izledikleri yolda ilerleyeceklerini söyledi.

"Temelde sevgi üzerine bir yol çizdik." diyen Sazak, şunları kaydetti:

"Biz bir hukuki anlaşmazlığın içerisinde taraf olmayacağız. Bu anlaşmazlıkları çözmeye çalışan taraf olacağız. Bu noktada genel merkezden kurultay çağrı heyetinin açıkladığı 19 Haziran tarihine uymasını, kurultay çağrı heyetinden de genel merkezin açıkladığı 10 Temmuz tarihine uymasını bekliyoruz. Yani 19 Haziran'da Anadolu Otel'de, 10 Temmuz'da ise Arena'da buluşalım diyoruz. Huzur içerisinde, kavga gürültüye girmeden, çekişmelerden uzaklaşarak bir yol izlenmesini istiyoruz. Biz şuan bu noktadayız."

"Adayların disipline sevki genel merkezin elindedir"

Sazak, kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan ve bu yönde faaliyetler yürüten isimlerin genel merkez tarafından başlatılan inceleme sürecini de değerlendirdi.

Adayların disiplin suçlarıyla alakalı parti tüzüğünde, kullanılabilecek birçok materyalin bulunduğunu ifade eden Sazak, "Mevcut siyasi partiler yasası çerçevesinde bunları kullanıp kullanmamak genel merkezin elindedir. Bu siyasi ve ahlaki midir? Bunun kararını da kamuoyu verir. Böyle bir şey yapılır mı yapılmaz mı bunun kararını da genel merkez verir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Servet Sazak Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title