Haberler

Mezarlıklarının Parçalandığını Gören Aileler Gözyaşlarına Boğuldu

Mezarlıklarının parçalandığını gören aileler gözyaşlarına boğuldu

Kendi imkanlarıyla mezarlığı düzenleyen aile, sabah mezarlığa geldiklerine şok oldular

Mezarlığı parçalanmış halde bulunan aile gözyaşlarına boğuldu

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir mezarlıkta akrabalarının gömülü bulunduğu ve 3 aile tarafından kendi imkanlarıyla yapılan mezar mermerleri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı, mezarlardaki isimlikler paramparça edildi. Mezarların halini gören aileler gözyaşlarını tutamayarak, yetkilerden yardım istedi.

Kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından dün gece saatlerinde Cikcilli Mezarlığı'nda Veysel Öz, Ali Kütük ve Bülent Kurt'un akrabalarının gömülü olduğu ve kendi imkanlarıyla yaptığı mezar mermerleri, isimlikler paramparça edildi. Yapımına bir hafta önce başlayan ve son üstü kısmını tamamlamak için sabah erken saatte gelen 3 aile, balyozlarla kırılmış mezarları görünce büyük bir şok yaşadı. Bu durumum karşında acılı aileler gözyaşlarını tutamazken, saldırıyla ilgili polis ekiplerinden ve yetkililerden yardım istedi. Polisin yaptığı çalışmalarda ise hale şüphelilerin izine rastlanmadı.

"Özellikle 3 mezar balyozlarla kırılmış"

Kardeşini geçen sene kaybettiğini belirten Bülent Kurt, bir yıl aradan sonra kardeşinin mezarını kendi imkanlarıyla mermer yapma kararını aldıklarını söyledi. Kurt," Az çok bu işe elimiz yatkın ve eniştemin de bu konuda ustalığı var. Burada bir arkadaşımız daha var. Bu 3 ailenin mezarlığı beraber yapma kararı aldık. Nitekim de yapımına başladık ve son aşamasına geldik. Maalesef sabah gördüğümüz manzara bizi şok etti. Özellikle 3 mezar balyozlarla kırılmış. Başka hiçbir mezara zarar verilmemiş" dedi.

"Birilerinin ekmeğine taş mı koyduk!"

Birilerinin ekmeğine taş konuldu sanılarak böyle bir olay yaşandığı öne süren Kurt," Biz gereken şikayet başvurumuzu yaptık ve mezarlık müdürü ile de konuştuk. Bu konuyu ilgileneceklerini düşünüyorum. Ama söyle de bir konu daha var. Tekrar mezarları yapmış olsak yarın aynısının yaşanmayacağını nereden bilelim. Bunu bize, kim garantisini verecek. Şunu merak ediyorum. Bir insan mezardan ne ister. Yetkilileri acil sorunu çözmeye çağırıyorum. Burasının belli ki geceleri büyük bir sorunu var" diye konuştu.

"Allah rızası için mezarların haline bakın!"

17 yaşındaki oğlunu bir sene önce kaybeden ve mezarına yapılan bu çirkin saldırıdan dolayı göz yaşlarına hakim olamayan acılı baba Veysel Öz, bu rezilliği yetkilerinin görmesini isteyerek isyan etti. Mezar müdürünün ilgilenmediğini aktaran Öz, vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Öz," Allah rızası için mezarların haline bakın. Siz bu sorunların üstesinden gelemiyorsanız, hakkımı helal etmiyorum. Olayın kimin yaptığı bile belli değil. Güvenlik kamerası yok ve güvenlik görevlisi yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bülent Kurt Ali Kütük Antalya Alanya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title