Haberler

Mersin'de Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü Bastı

Güncelleme:

Mersin'de Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi bir grup kadın, Suriyeli mülteci ölümlerine tepki göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü basıp işgal etti.

Mersin'de Yeryüzü Kadınları Platformu üyesi bir grup kadın, kadın cinayetleri ve Suriyeli mülteci ölümlerine tepki göstererek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti. Binaya pankart asan kadınlar, yaklaşık 1 saat sonra yaka paça gözaltına alındı.

PANKARTLA ODAYA GİRDİLER

Merkez Akdeniz İlçesi Atatürk Caddesi 'ndeki il binasına giden Yeryüzü Kadınları Platformu üyeleri Gamze Taşçı (18), Sibel Yalçın (21), Bejna Güney (21), Helin Serap Ertekin (18) ve Dilan Özer (20), ellerindeki katlanmış bez pankart ile özel kalem müdürlüğü odasına girdi.

PERSONEL ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

Binanın dış cephesini gören odanın penceresine 'Kadından sorunlu, çocuk katliamlarından sorumlu bakanlık istemiyoruz' ve 'Çocuk katilleri hesap verecek' yazılı pankartı asmaya çalışan eylemcilere, güvenlik görevlisi ve personeller engel olmaya çalıştı.

ARBEDE YAŞANDI

İl Müdürü Ömer Faruk Bilgin'in kendi odasında olduğu sırada yaşanan olayda, eylemcilerle polis görevliler arasında bir süre arbede yaşandı.

ÇIKMAK İSTEDİLER

Kapının kilitlenmesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Bunun üzerine eylemciler de avukat çağırdı. Bir süre il binası içinde 'Kadın cinayetleri politiktir' sloganları atan eylemciler, binadan çıkmak istedi.

YAKA PAÇA GÖZALTI

Polisin eyleme izin vermemesi üzerine eylemciler ve eylemcilerin avukatı ile polisler arasında tartışma yaşandı. Eylemciler direnmeye devam edince il binasına çağırılan çevik kuvvet polislerince yaka paça gözaltına alındı.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Sibel Yalçın Akdeniz Mersin Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

BİTLİSLİ:

şimdiye kadar kaç tane Suriyeli''ye yardım eli uzattınız acaba. . . ? suriyelileri alırız vay. . . . almayız vay. . . . doyururuz vay, , , ölürler vay. . . .

20
1
yanıtYanıtla
kundakçı pkk:

gtunuz yiyorsa katil hdp binasını basın da görelim. . . basan basılır.

19
0
yanıtYanıtla
vatandaş02:

başlığınızı düzeltin. bakanlık değil orası il müdürlüğü bikere

16
0
yanıtYanıtla
kozmik-fare:

Tipik, fakir edebiyatına bağlamış, reklam olma sevdalısı küçük beyinli solcular, solucanlar . . .

13
1
yanıtYanıtla
alyoş:

Cok üzülüyorsanlz birer kisi evinize alln

10
1
yanıtYanıtla
Trabzon:

Şu çok acıyan merhametli kadınlara bakın

7
1
yanıtYanıtla
Sevda:

Aynı hassasiyeti şehit olan vatan evlatlarına da gösterseydiniz ya.Gösteriş budalaları. Suriyeliler çokta umrunuzdaydı.

6
1
yanıtYanıtla
AyhanMobil-ANDROID:

bunların hepsi öğrenci ceplerine üçbeş kuruş koyup gönderiyorlar gidin hadi eylem yapım biraz ortalık karışsın mevzu bu bunlar paralı Asker

7
0
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Tamamda binayı basmakda neyin nesi. . . . Adam gibi düşüncelerinizi millete aktarsanıza. Ama mesele düşünceleriniz değil mese ülkeyi küçük düşürmek. Be geri zekalılar diğer ülkelerede aynı muameleyi yapsanıza hadi göreyim. . . . . ama yok. . . . .

6
0
yanıtYanıtla
mersinli:

ya şu okulları acında bir gitsinler ya boş boş oturmaktan sıkılmışa benziyolar

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title