Haberler

Mersin'de Bizim Çocuklarımız Projesine İmza Töreni Yapıldı

Güncelleme:

Mersin Valisi Güzeloğlu, Sosyal Destek Programı kapsamında uygulanan Bizim Çocuklarımız Projesinin imza törenine katıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Roman vatandaşların kente kattığı rengi, değeri ve güzelliği arttırmak adına çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Güzeloğlu, Sosyal Destek Programı kapsamında uygulanan "Bizim Çocuklarımız Projesi"nin imza töreninde yaptığı konuşmada, Mersin'in her neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanların birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade etti.

Mersin'in güzelliğinin tüm renkleriyle dinamik bir şekilde hep var olduğunu ve bundan sonra da var olmaya devam edeceğini belirten Güzeloğlu, "Tek hedefimiz, Mersin'i daha iyi, güzel ve mutlu yarınlara taşımaktır. Bunun için sıkıntı nerede ise biz çözüm için oradayız. Roman vatandaşlarımızın kentimize kattığı rengi, değeri ve güzelliği arttırmak adına çalışmalarımız ve projelerimiz hızla devam ediyor. Biz, sizleri çok seviyoruz çünkü sizlerle birlikte güzel olduğumuzu biliyoruz. Özellikle çocuklarımızın iyi yetişmesi ve ülkenin geleceğinde önemli rol oynayacak birer birey haline gelmesini sağlayacak iyi bir eğitim almaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçen yıl birçok Roman vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini dile getiren Güzeloğlu, "Birçok Roman vatandaşımız, bu yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalarımızda da yer alacak. Bu arada, proje hibe tutarı olan 60 bin lira, 120 bin liraya çıkarılmıştır" dedi.

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam da mahallelerinde tarihi bir gün yaşandığını, Vali Güzeloğlu ve eşini ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Daylam, bir yıl önce başlayan çalışmanın bu sene de devam etmesinin kendileri için mutluluk vesilesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Bu ve benzer projelerin sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bir yıl önce 180 öğrenciyle yola çıktık, bugün ise tam 250 öğrencimiz projeden faydalanıyor. Proje hayata geçirildiği günden bu yana öğrencilerimizin başarı oranı gözle görülür bir şekilde arttı. Bu vesileyle çocuklarımız çok daha iyi eğitim alacaklar. Mühendis, doktor, öğretmen olacaklar, kim bilir belki de içlerinden birisi bir gün Mersin Valisi olarak görev yapacak. Yarının temellerini, bugün valimiz sayesinde atıyoruz. Bunun yanı sıra geçen yıl 100 Roman vatandaşımız, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında iş sahibi oldu. Umut ediyoruz ki önümüzdeki dönemde onlar gibi daha birçok vatandaşımız bu ve benzer projeler kapsamında iş sahibi olur."

Vali Güzeloğlu, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu binası önünde düzenlenen imza töreninde, Dalyam'a proje çekini verdikten sonra mahallelilerle halay çekti. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title