Haberler

Mersin Büyükşehir Meclisi Macit Özcan Tesislerinin Kiraya Verilmesini Onayladı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri’nin kiraya verilmesini onayladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri'nin kiraya verilmesini onayladı. Yeni otogarla ilgili Fiyat Tespit Komisyonu kurulmasına ilişkin verilen önergenin gündeme alınması ise ikinci birleşimde önerge verilemediği gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından oylamaya sunulmadan reddedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi, Başkan Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Birinci birleşimde komisyonlara havale edilen 57 teklifin komisyon raporlarının görüşülerek oylandığı toplantıda, yeni otogarla ilgili verilen önerge, üniversite öğrencilerine verilecek eğitim yardımı ile Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri'nin kiraya verilmesi konuları öne çıktı.

ÖNERGE GÜNDEME ALINMADI

Geçen pazartesi günü yapılan meclis toplantısının 1. birleşiminde, BDP'li Bedri Kuran tarafından verilen yeni otogardaki işyerlerinin kira bedelleri ile ilgili bir Fiyat Tespit Komisyonu kurulması önerisi, ikinci birleşimde bir kez daha gündeme getirildi. Toplantının başında, CHP Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AK Parti'li Meclis Üyesi Mustafa Turan ve BDP'li Meclis Üyesi Bedri Kuran tarafından Fiyat Tespit Komisyonu kurulmasına ilişkin bir önerge verilerek gündeme alınması istendi. Önergeyle ilgili konuşan Başkan Kocamaz, şu anda yeni otogardaki işyerleri ile ilgili bir ihale süreci olduğunu anımsattı. İhalede rakamlar ortaya çıktığını belirten Kocamaz, "İhaleye katılıp işyerlerini kiralayan vatandaşlar oldu. bu saatten sonra yeni bir fiyat belirlemek doğru değil. Fiyat yüksekse neyse de fiyatı düşürmek adaletli, hakkaniyetli değil. Ben yine de önergenin gündeme alınmasını oylamaya sunacağım" dedi.

MHP'li Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı'nın, önergelerin meclis toplantılarının 1. birleşiminde sunulabildiği, ikinci birleşimde verilemediği, dolayısıyla oylamaya gerek olmadığı yönündeki uyarısı üzerine ise Kocamaz, "Öyle mi? O zaman oylamadan reddediyorum" ifadesini kullandı.

Merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk'ün, "Olur mu öyle şey?" diyerek, Kocamaz'ın kararına itiraz etmesi üzerine de Kocamaz, toplantı sonuna kadar konuyla ilgili yasa ve yönetmelik maddelerinin incelenmesini istedi. Toplantı sonunda 5393 sayılı yasanın ilgili maddesi ile Çalışma Yönetmeliği'nin ilgili maddesini meclis üyelerine okuyan Kocamaz, yasa ve yönetmelikte de önergelerin ilk toplantıda verileceğinin yer aldığını dile getirerek, "Hem Çalışma Yönetmeliği hem de 5393 sayılı yasa bunu bu şekilde emrediyor" diyerek, önergenin gündeme alınması tartışmasına son noktayı koydu.

EĞİTİM YARDIMI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir diğer önemli gündem maddesini Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi bu yıl kazanan öğrencilere 9 ay süreyle karşılıksız ayda 100 lira eğitim yardımı verilmesine ilişkin komisyon raporu oluşturdu. Raporun görüşülmesi sırasında söz alan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, kendilerine 100 liralık yardım miktarının düşük olduğu yönünde talepler geldiğini ifade ederek, rakamın 200 liraya çıkarılmasını önerdi.

Eğitim yardımından faydalanmak için şu ana kadar belediyeye 4 bin 200 başvuru olduğu bilgisini veren Kocamaz da bu sayının başvuru sonuna kadar 6-7 bini bulabileceğini, belediyeye toplam bütçe yükünün ise 5 milyon lira olacağını söyleyerek, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 100 lira veriyoruz. İlçe belediyeleri de 100 lira versin, bu sorunu çözelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan eğitim yardımı, oybirliğiyle kabul edildi.

MACİT ÖZCAN TESİSLERİNİN KİRAYA VERİLMESİNE ONAY

Macit Özcan Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri'nin işletilmesi işinin kiraya verilebilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi de Meclis toplantısında kabul edildi. İlgili komisyon raporunun görüşülmesi sırasında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ömer Karadeniz, Mersin İdmanyurdu futbol takımının Mersin'in ortak paydası olduğunu vurgulayarak, kulübün sıkıntıları olduğunu, bu nedenle tesislerin öncelikli olarak Mersin İdmanyurdu'na tahsis edilmesini önerdi.

Mersin İdmanyurdu'na birkaç tane sahası olan bir tesis yapacakları sözünü daha önce verdiklerini anımsatan Kocamaz, şunları söyledi: "Bununla ilgili de şu anda yeni stadın doğu tarafında yaklaşık 80 dönümlük, içerisinde futbol okulunun da olacağı bir alan tahsis edilmiş. O tahsisle ilgili şu anda çalışmalarımız var. O pürüz çözüldüğü takdirde ki burası şu anda Beden Terbiyesi'ne tahsisli bir yer, tahsis bize yapıldıktan sonra biz oraya böyle bir tesis yapacağız. Şu andaki tesisin kulüp yöneticilerinin de düşüncesi aynı, maliyeti çok yüksek. Bu maliyeti kaldıramayacaklarını kendileri de ifade ediyor. Biz burada böyle bir karar alıyoruz, talipli çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Daha önce de söyledim, yıllık geliri 600 bin lira, yıllık gideri 6,5 milyon lira. Yani böyle bir tesisi Mersin İdmanyurdu'nun yürütmesi de çok kolay görünmüyor. Mersin İdmanyurdu orada kaldığı günlerin ücretini veremiyor. Ayrıca, burada tadilat yaparak, bir kısmının Mersin İdmanyurdu tarafından yeni tesis yapılıncaya kadar kullanılması için de talimat verdim. Mersin İdmanyurdu yeni tesis yapılıncaya kadar orada kalacak."

Tesislerde düğün yapılmasının da çok doğru olmadığının altını çizen Kocamaz, geçmişte verilen rezervasyonların biteceğini, düğünler için yeni rezervasyon almadıklarını söyledi. Kocamaz daha sonra tesislerin kiraya verilmesi için Encümene yetki verilmesini meclis üyelerinin oylarına sundu ve oybirliğiyle kabul edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mersin İdmanyurdu Macit Özcan Mezitli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title