Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hayır demek, PKK'yı, FETÖ'yü, İsrail'i, İsviçre'yi, Hollanda'yı, sevindirmek demek.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hayır demek, PKK'yı, FETÖ'yü, İsrail'i, İsviçre'yi, Hollanda'yı, sevindirmek demek. Onun için bu süreci bu teşkilat çok iyi bilir. 'Sistem değişikliği ne getirecek?' diyorlar, hiçbir şey getirmezse 5 yıllık kalıcı bir yönetim getirse bizim için yeterli." dedi.

Yalçın, Antakya'da bir otelde düzenlenen Eğitimciler Birliği Hatay 1 Nolu Şubesi İstişare Toplantısı'nda, teşkilatlarının kuruluşundan bu güne kadar ter akıtan herkese teşekkür etti.

Önemli bir süreçte bulunduklarını ve buna Memur-Sen olarak asla kayıtsız kalamacaklarını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kayıtsız kalırsak devamlı yargılayacağımız, sorgulayacağımız ve vicdanen asla rahat etmeyeceğimiz bir süreç. Çünkü biz kitle değiliz. Profesör, doçent, memur, hemşire bu sendikanın içerisinde. Onun için ülkenin yaşadığı bu tarihsel kesitte, bu işi en iyi anlayacak kitle Memur-Sen ailesidir. Önümüzde üç önemli nokta var, nisan, mayıs ve ağustos... Bizim açımızdan sendika olarak mayıs ve ağustos ayları bir milyon 111 bin 111 yürüyüşüne ilişkin yatırım yapma. 1-30 Ağustos arası, milli gelirden kendi payımıza düşeni almanın mücadelesini verme sürecidir. Ondan önce önümüzde çok önemli bir kilit nokta var, 16 Nisan. Son derece önemli, bize bazı yerlerde 'siyasilerin işi niye karışıyorsunuz?' diyorlar. Ek derslerle, fazla mesaiyle, ücretlerle ilgilenin diyorlar. Herkes bilmeli ki referandum konusu asla siyasilerin konusu değildir. 82 model darbe anayasasıyla yönetiliyoruz."

"Bize istikrar lazım"

Türkiye'de 93 yıllık cumhuriyet tarihinde 65 hükümetin kurulduğunu anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Hayır demek, PKK'yı, FETÖ'yü, İsrail'i, İsviçre'yi, Hollanda'yı, sevindirmek demek. Onun için bu süreci bu teşkilat çok iyi bilir. 'Sistem değişikliği ne getirecek?' diyorlar, hiçbir şey getirmezse 5 yıllık kalıcı bir yönetim getirse bizim için yeterli. Çünkü biz sabit gelirliyiz, biz kriz ortamlarında kaybediyoruz. Bize her zaman işin acı tarafı düşüyor. Bizim hep anamız ağlıyor, çünkü bizim gelirimiz sabit. Bize istikrar lazım. Yönetsel istikrarın olmadığı bir ülkede bizim rahat etme şansımız yok. Biz istikrarın peşindeyiz. Onun için Memur-Sen olarak bu sürece kayıtsız kalamayız dedik."

"Ülkenin geleceği oylanacak"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da Türkiye'nin demokrasi tarihinin "darbeler tarihi" olduğunu ve bu sistemin değişmesi için "evet" dediklerini kaydetti.

Ali Yalçın'a teşekkür eden Yayman, ülkede sorun üreten bir sistem olduğunu, bunun değişmesi için "evet" dediklerini ve demeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yayman, Türkiye'nin önemli bir yol ayrımında olduğunu vurgulayarak, "Halk oylamasında sadece evet ve hayır değil, ülkenin geleceği oylanacak." ifadesini kullandı.

Yayman, kapı kapı dolaşarak konunun anlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toplantıya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ile sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen İsviçre İsrail PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title