Haberler

Vanlı Şehidin Yatağı Al Bayrakla Kaplandı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Vanlı er Abdulhalık Araz'ın anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları, koğuşundaki yatağına Türk bayrağı serdi.

Er Abdulhalık Araz (24), görev yaptığı General Zeki Durlanık Kışlası'nda 4 Ağustos 2015'te tuttuğu nöbetin bitimine 5 dakika kala, teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düştü. Arkadaşları tarafından çok sevilen askerin şehadeti, terör örgütüne karşı omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşlarını yasa boğdu. Şehidin anısını yaşatmak isteyen silah arkadaşları, koğuşundaki 147 numaralı yatağını boş bıraktı.

"ŞEHİDİMİZ BU YATAKTA UYUYORDU"

Mehmetçik, Türk bayrağı örttüğü yatağa, "Şehidimiz bu yatakta yatıyordu" yazılı plaka koydu. Şehidin adı, görev yaptığı General Zeki Durlanık Kışlası'ndaki askeri gazinoya verildi. Burada, şehidin öz geçmişi ve şehadet belgesinin sergilendiği özel bir bölüm oluşturuldu.

AİLESİ ZİYARET ETTİ, SİLAH ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Şehidin babası Sami ve amcası Fevzi Araz, 25 Kasım'da kışlayı ziyaret ederek, oğlunun arkadaşlarıyla görüştü. Askerlere tek tek sarılan acılı baba, şehidin yattığı koğuşu gezdi, adının verildiği gazinoda Mehmetçik ile sohbet etti, birlikte yemek yedi. Acılı baba, oğlunun şehit olduğu mevziyi de gezerek, komutanlardan bilgi aldı.

Şehidin babasını misafir eden, Silopi'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Polis Muhammet Onur Demir" operasyonunu da yöneten Tugay Komutanı Tuğgereral Ufuk Ekinci, Sami Araz'a başsağlığı diledi, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Şehidin babası ise "Oğlumuz vatan görevine gitti. Vatan sağ olsun. Çok şükür şehit oldu" ifadelerini kullandı.

"ÇOK İYİ BİR ASKERDİ"

Şehit Araz ile aynı ranzayı paylaşan er Erhan Şit, tugaya birlikte geldiği devresiyle birçok anısı olduğunu, güzel günler geçirdiklerini söyledi. Şit, "Öğle içtimasındaydık. Arkadaşımız nöbetteydi. Bir anda patlama oldu. Roket atıldı. Arkadaşımız şehit oldu. Çok acı günler geçirdik. Aramazdan ayrılması bizi çok üzdü. Böyle olmasını istemezdik. Ailesi çok acı çekti" diye konuştu.

Şehidin kimseyi kırmayan çok iyi biri olduğunu dile getiren Şit, Araz'ın, arkadaşları tarafından çok sevildiğini belirtti. Şehidin anısını yaşatmak istediklerini anlatan Şit, "Yatağı belli olsun istedik. Bunu düşündük. Şehit olduğu için Türk bayrağı serdik" dedi.

Er Azad Ataş da şehidin Vanlı olduğunu kaydederek, "Yeni gelmiştim. Iğdırlı olduğumu duymuş. Yanıma geldi, konuştuk, sohbet ettik. Çok cana yakındı. Birkaç gün geçmedi, şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Arkadaşımız burada şehit oldu. Vatan sağ olsun. Biz de burada vatani görevimizi yapıyoruz. Vatan borcumuzu ödüyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"YATAK BU ŞEKİLDE KALACAK"

Şehidin komutanlarından Yüzbaşı Hakan İşkar da olaya çok üzüldüklerini söyledi. Araz'ın, şehitlik makamına yakışan karakter ve cesarete sahip olduğunu vurgulayan İşkar, Türk ordusunda silah arkadaşlığının en önemli kavramlar arasında yer aldığını, tugaylarında bu duygunun çok pekiştiğini bildirdi.

Şehidin yatağına Türk bayrağı serilmesini silah arkadaşlarının istediğini belirten İşkar, şöyle devam etti: "Askerlerden böyle bir teklif geldi. 'Komutanım, arkadaşımızın anısını yaşatmak istiyoruz. Yatağında kimse yatmasın istiyoruz. Yatağına bayrak serebilir miyiz? Biz de bu şekilde arkadaşımızı anmış oluruz' dediler. Ben de uygun buldum. Askerler için moral oldu. Bu yatak, bu şekilde kalacak. Askerler için moral oldu. Her geldiklerinde onu andılar. Sürekli aralarında yaşattılar. Şehidimiz arkadaşlarıyla uyumlu, gayet efendi, verilen emirleri en iyi şekilde yerine getiren, çok dürüst, arkadaşları tarafından da iyi bilinen, çok samimi bir arkadaşımızdı. Şehit olması hepimizi yıktı."

Şehidin takım komutanı Üsteğmen Enes Aydın da askerinin çok dürüst ve iyi bir insan olduğunu dile getirdi.

Araz'ın şehit düşmesinin herkesi üzdüğünü anlatan Aydın, "Bu tabii takdiriilahi. Biz de arkadaşlarının isteğiyle şehidimizin yatağını, anısını yaşatmak amacıyla Türk bayrağıyla kapladık. Şehidimizi bu şekilde yad edeceğiz" diye konuştu.



Kaynak: AA / Güncel

Enes Aydın Şırnak Silopi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
title