Haberler

Mehmetçik Kut'ül - Amare, Final Sahnesiyle İzleyenleri Mest Etti

Güncelleme:

Gala gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan Mehmetçik Kut'ül - Amare dizisi, dün akşam ekrana gelen ilk bölümünde son sahnesiyle tüyleri diken diken etti.

TRT ekranlarında dün akşam ilk bölümü yayınlanan Mehmetçik Kut'ül - Amare dizisi final sahnesi ile izleyenleri mest etti.

SON SAHNE TÜYLERİ DİKEN DİKEN ETTİ

Diriliş Ertuğrul yapımcısı tarafından TRT 1 ekranlarında yayınlanan yeni dönem dizisi Mehmetçik Kut'ül-Amare, dün akşam ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. İlk bölümüyle geçer not alan Mehmetçik Kut'ül - Amare, son sahnesiyle de izleyecleri mest etti.

ERDOĞAN, İZLERKEN AĞLAMIŞTI

''Mehmetçik Kut'ül Amare'' dizisinin galasına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde eşi Emine Erdoğan'la birlikte ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamamıştı.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİNİN KONUSU

Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi'ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey'in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu'na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut'ül Amare Zaferi'ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet'in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey'in bulunduğu Osmancık Taburu'yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut'ül Amare destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti'nin, İngilizleri Kut'ül-Amare'de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu'nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE OYUNCU KADROSU

Kaan Taşaner - SÜLEYMAN ASKERİ
İsmail Ege Şaşmaz - MEHMET
İlker Aksum - COX
Serdar Gökhan - HÜSREV
Gamze Özçelik - ELIZABETH
Özgü Kaya - ZEYNEP
Semih Ertürk - SAİD
İsmail Hakkı - MEVLÜT
Uğur Karabulut - NİYAZİ
Eva Dedova - VICTORIA

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Recep Tayyip Erdoğan Diriliş Ertuğrul Emine Erdoğan Osmancık Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title