Haberler

Marmara Oltulular Derneğinden Coşkulu 25 Mart Gecesi

Marmara Oltulular Derneği tarafından 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü İstanbul Pendik The Gren Park Otel’de bir gece düzenlendi.

Marmara Oltulular Derneği tarafından 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü İstanbul Pendik The Gren Park Otel'de bir gece düzenlendi.

Özlem ve hasretin giderildiği gecede duygu dolu anlarda yaşandı. Birbirlerini yıllardır görmeyen Oltulular, birbirlerine sarılarak hasret giderirken birlikte kurtuluş pastasını kestiler.

Sılayı gurbete taşıyan Marmara Oltulular Derneği'nin Kurtuluş Gecesinde açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Fatih Hiçdurmaz, "Adlarına sevda, yollarına can koyduğum, dertlere derman, gönüllere sultan dadaşlar… Marmara Oltulular derneğimiz tarafından düzenlenen, tarihi şan ve şerefle dolu olan güzel ilçemiz otlumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. ve Marmara Oltulular derneğimizin kuruluşunun 2.seneyi devriyeleri münasebetiyle, derneğimiz tarafından düzenlenen kuruluş ve kurtuluş şölenimize, uzaktan yakından teşrif eden herkese, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hoş geldiniz diyorum." dedi.

Konuşmasında derneğin kuruluş amacı hakkında davetlilere bilgiler aktaran Başkan Hiçdurmaz, "Marmara Oltulular Derneği olarak sizlerden aldığımız güç ve görmüş olduğumuz teveccüh ile 2014 yılına, kurumsal yapısını tamamlamış, ve yepyeni bir vizyon ve projelerle girmiş bulunuyoruz. Bölgemizde bulunan tüm Oltuluları bir çatı altına toplama gayetimiz ve mensubu olmakla şeref duyduğumuz ilçemizin gelişim ve kalkınmasına katkı sağlayacak, yön verecek projeler üzerinde çalışma tempomuz tüm hızıyla ve artarak devam etmektedir. Bir sivil toplum kuruluşundan beklentiler doğrultusunda hedeflerimize emin adımlarla yürümekteyiz. Kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız etkinlikler, düzenlediğimiz organizyonlar bakış açımızı, misyon ve vizyonumuzu yansıtması yine dernekçiliğe yepyeni bir anlayış kazandırmış ve örnek gösterilen bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğimizi de gururla ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Hiçdurmaz, "Bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan, Bursa Oltululara, İzmir Oltulular, Gebze, Darıca, İzmit Oltululara, İstanbul Oltululara ve Bursa 25 Mart Oltu platformunun değerli mensuplarına teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerimizi daha çok Oltuluyu bir araya getirebilmek için bundan sonrada devam ettirmeye çalışacağız" dedi.

Dernek Başkanı Fatih Hiçdurmaz'ın konuşmasının ardından davetliler de birer selamlama konuşması yaptılar. Gecenin onur konuğu İçişleri Bakanı Efkan Ala, yoğun programı nedeniyle geceye katılamazken selamlarını kardeşi Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala iletti.

Halk Ozanlarının seslendirdiği birbirinden güzel türkülerin ardından Erzurum Erkek Bar Ekibi gösteriler sundu. Yüzlerce Oltulunun katıldığı gecenin sürpriz sanatçılarından Ayaz Toprak'ın hareketli parçalarıyla davetliler doyasıya halay çekip eğlendiler. Gecenin sonunda Oltu Kalesi'nin taştan yapılmış bir portresi açık artırma ile satışa sunuldu. Portreyi Oltulu İşadamı Yusuf Cebeci 12 bin TL ödeyerek satın aldı.

Bursa 25 Mart Platformu Derneği'nden geceye katılan Dursun Sağdıç ve beraberindekiler gecedeki konuklara üzerinde Oltu 25 Martspor yazılı birer havlu hediye ettiler.

Yoğun bir katılımın yaşandığı İstanbul Pendik The Gren Park Otel'deki geceye; Atıf Ala (Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı), Erol Altun (Karayolları Genel Müdür Yardımcısı) Ahmet Ağırman (İston Genel Müdürü), Rahmi Aksoy (Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın Yayın Daire Başkanı), Orhan Yıldız (Çevre Bak.Daire Başkanlığı) Şeref Albayrak (Kaymakam) Orhan Altun (Kaymakam), Muammer Yıldız (İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü), Selamı Albayrak (İstanbul İl Sağlık Müdürü) Şerafettin Turan (İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yard.), Mahmut Polat (Cumhuriyet Savcısı) Erkan Şimşek (Hakim), Abdullah Şen (Oltu Kaymakamı), S.Kenan Şahin (Pendik Belediye Başkanı), Atilla İpek (Pendik Belediye Başkan Yardımcısı), İbrahim Ziyrek (Oltu Belediye Başkanı), Yalçın Özden (Sanatçı)Fuat Demir (Ak Parti Oltu İlçe Başkanı), Tekin Dursun (Kocaeli Erzurum Dernekler Fed.Başk.), Gencay Yıldıztekin (Kocaeli Erz.Dernekler Fed. Kurucu Başkanı) Kenan Kağanarslan (İstanbul Erzurumlular Dernekler Fed.) Suha Dengizek(Erzurumlular Vakfı Genel Başkanı), Lütfi Akyüz (Bilecik Erzurumlular Dernek Başkanı), İhsan Sancar (İzmir Oltulular Dernek Başkanı), Murat Haşimoğlu (Kadıköy Oltulular Dernek Başkanı) Bülent Yıldız (Darıca Oltulular Dernek Başkanı), Dursun Sağdıç (Bursa 25 Platformu), Varol Tosun (İşadamı), Cihangir Kaya (İşadamı), Muhibbi Kartal (İşadamı) Yusuf Cebeci (İşadamı), Mustafa Demiral (İşadamı), Köksal Köse (İşadamı), Yusuf Bektaş (İşadamı), Çetin Kul (İşadamı) ve Türkiye'nin dörtbir yanından gelen Oltulular katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Marmara Pendik Oltu Yerel Haberler

500

Yorumlar (3)

bafralih_slbayrak25@hotmail.cl:

Herkese selam ve sevgiler

0
0
yanıtYanıtla
bafralih_slbayrak25@hotmail:

Herkese selam ve sevgiler

0
0
yanıtYanıtla
ALİ KARACİBİOĞLUaliaydn25@hotmail.com:

BU GECEYİ DÜZENLEYEN HEMŞERİLERİMİN YÜREĞİNİZE SAĞLIK DERKEN SELAM VE SEVGİLERİMİ SUNARIM.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title