Haberler

Mardin Midyat'ta Helikopter Uçuşları Panik Yarattı, Komutanlık Önü Tır ve Kamyonlarla Kapatıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde gece saatlerinde asker değişimi yapan helikopterlerin uçuşundan endişelenen vatandaşlar Garnizon Komutanlığı'nın önünü TIR ve kamyonlarla kapattı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde gece saatlerinde asker değişimi yapan helikopterlerin uçuşundan endişelenen vatandaşlar Garnizon Komutanlığı'nın önünü TIR ve kamyonlarla kapattı. Komutanlık önünde bekleyen vatandaşları Midyat Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak, helikopterlerin askerleri taşıdığını ve sıkıntı olmadığını belirterek, sakinleştirdi.

Midyat'da bugün saat 21.00 sıralarında ilçe üzerinde bir kaz helikopterlerin uçuş yaptığın ve sosyal medyada yeniden darbe girişimi olacak söylentileri üzerine paniğe kapılan vatandaşlar Batman karayolu üzerinde bulunun ve içinde Tank Tabur Komutanlığı'nın da bulunduğu Garnizon Komutanlığı önünde toplandı. Komutanlığın ön kapısına TIR çekilirken, yanlarına da belediyeye ait kamyonlar da getirilerek, komutanlıktan olası araçların çıkmasını engelleyecek şekilde kapatıldı. Halkın da komutanlık önünde toplanması ve sayıları 500'ü bulması üzerine karayolu tek taraflı trafiğe kapatılarak, TOMA ve zırhlı araçlarla polis ekipleri de önlem aldı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Cihan Karabıçak ve Tank Tabur Komutanı Albay Mehmet Uysal, vatandaşlarla görüşerek önemli bir durumun olmadığını ve helikopterlerin bölgede görev yapan askerleri komutanlığın bilgisi dahilinde taşıdığını anlattı. Emniyet Müdürü Karabıçak, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi

Helikopterler askerleri götürüyorlar, eski askerleri getiriyorlar. İki defa helikopter öyle uçtu, tekrar gelecek şimdi. Helikopter havada diye endişelenmeyin, sıkıntı yok. Bakın 15 Temmuz gecesinde beri Mehmet Albay'ımız, İlçe Jandarma Komutanımız hep bizim yanımızdaydı. Herhangi bir dışarı çıkma, şey yapma, tankları hareketlendirme veya kobraları hareketlendirme kesinlikle olmadı. Bizim yanımızda yer aldılar. Türkiye'de bir hareketlenme var, onun için tekrar 15 Temmuz'daki tedbirleri alma ihtiyacı duyuldu. Bakın burada belediye, vatandaş, polis, asker hep yan yanayız. Herhangi bir sıkıntımız yok. Herkes sakin olacak. Midyat'ta bir sıkıntımız yok arkadaşlar. Askerle de polisle de bir sıkıntımız yok. Olanlar zaten gereken yapılıyor. Tamam mı arkadaşlar, yani sakin olalım. Burada komutanımız da yanımızda. Karşı da demokrasi nöbetimizi tutmaya devam edelim. Helikopterler ile ilgili bir sıkıntı yok dedi.

Vatandaşlar adına yetkilerle görüşen Rıdvan Acar isimli vatandaş, Arkadaşlar helikopterler ile ilgili bir sıkıntı yok. Asker değişimi ile ilgili helikopterler kalkmış. Burada genel bir sıkıntı yok, ama Türkiye genelinde bir hareketlilik var, biz buradayız. Arkadaşlar İlçe Emniyet Müdürümüz, Kaymakamımız, Alay Komutanımız koordineli, valilikten izinli bir uçuş var. Yalnız tüm Türkiye'de genel bir hareketlilik olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla meydanlardayız dedi.

Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar Garnizon Komutanlığı önündeki bekleyişini sürdürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Garnizon Komutanlığı Türkiye Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title