Haberler

Mardin'in Teog Sınavındaki Başarısı - Vali Taşkesen

Mardin'in TEOG sınavındaki başarısı- Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, "Mardin'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında geçen eğitim öğretim dönemine nazaran yüzde 3,26'lık bir yükselme başarısı kaydedildi" dedi.

Mardin'in TEOG sınavındaki başarısı- Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, "Mardin'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında geçen eğitim öğretim dönemine nazaran yüzde 3,26'lık bir yükselme başarısı kaydedildi" dedi. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, "Mardin'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında geçen eğitim öğretim dönemine nazaran yüzde 3,26'lık bir yükselme başarısı kaydedildi" dedi.Valilik Dara toplantı salonunda yapılan toplantıya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'iğn başkanlık ettiği toplantıya, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlut Kuntoğlu, ilçe kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.Birinci dönem TEOG sınav sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda basına açıklama yapan Taşkesen, 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci dönemindeki TEOG sınavında geçen yıllara nazaran Mardin genelindeki başarının arttığını söyledi.Mardin'de 6 öğrencinin, TEOG sınavında full bir şekilde tüm soruları cevaplandırdığını dile getiren Taşkesen, "Toplam 17 bin 465 öğrencimiz bu sınava girdiler. 2013-2014 eğitim öğretim yılında TEOG sınavındaki başarı yüzde 42,12 iken, 2014-2015 eğitim öğretim yılında bu başaerı yüzde 45,38 olarak gerçekleşti. Bu yüzde 3,26'lık bir yükselme demektir" dedi.Taşkesen, Midyat, Nusaybin ve Dargeçit'in en başarılı ilçeler olduğunu ve geçen seneye göre en çok atak yapan ve yükselişe geçen ilçelerin sırasıyla Mazıdağ, Dargeçit ve Midyat olduğunu belirtti.Okulların sıralamasına bakıldığında en başarısız okulların köylerde yer alan ortaokulların arasından çıktığını ifade eden Taşkesen, "Dersler bazında baktığımız zaman en başarılı olduğumuz bu TEOG sınavında ortalamamızın en yüksek olduğu derslerin birincisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikincisi Türkçe, üçüncüsü Fen Bilimleri oldu. Maalesef en sonuncu ders matematik oldu. Matematik konusunda en düşük puanı almış oluyoruz. Yabancı dilde Türkiye çapında olduğu gibi ilimizde de Matematikten daha iyi olmamıza rağmen ortalama olarak başarı ortalamasını aşamamış durumdayız ve İngilizce 'de sınıfta kalmış oluyoruz" şeklinde konuştu.Karma bir komisyon kurarak okullardaki başarısızlıkların sebeplerini araştıracaklarını belirten Taşkesen, bu durumla ilgili tedbirler almaya çalışacaklarını kaydetti.Gelecek dönemdeki sınavla beraber okulları ve öğretmenleri değerlendireceklerini söylesen Taşkesen, şunları kaydetti : "Mesela bazı okullar var ki ortalaması çok düşük, son sıralarda ama bir derste ortalamaların çok üzerinde ve ilk ona girmiş. Demek ki orada öğretmenin başarısı var. Biz de, bu analiz ve değerlendirme projesiyle bu başarılı olan öğretmenlerimizi ve okullarımızı ödüllendireceğiz. Tabii bunun yanında ortalaması çok iyi bazı ders var ki dikkat çekiyor. Mesela okulun ortalaması yüksek ve ortalamanın altında olunca bunun sebeplerini araştıracağız."Taşkesen, birinci olan 6 öğrenciye başarıyı arttırdıkları için teşekkür etti. -Mardin'in TEOG sınavındaki başarısı

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Taşkesen Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title