Haberler

Mardin Feyzioğlu NATO'nun O İki Densizi Kulağından Tutup Çöpe Atması Lazım

Feyzioğlu NATO'nun o iki densizi kulağından tutup çöpe atması lazımTÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, NATO'nun gerçekleştirdiği tatbikatta yaşanan skandala ilişkin, NATO Genel Sekreterinin 'Pardon, sehven oldu' demesini de kabul etmiyorum.

Feyzioğlu NATO'nun o iki densizi kulağından tutup çöpe atması lazım

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, NATO'nun gerçekleştirdiği tatbikatta yaşanan skandala ilişkin, NATO Genel Sekreterinin 'Pardon, sehven oldu' demesini de kabul etmiyorum. Bu işi yapan kimse hesap verecek. Hem de en ağır şekilde hesap verecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün fotrafını hedefe koymak ne münasebet. Müttefik ülkenin Cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet. Bu asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Terbiyesizliğin ötesinde bir şey. Bu eğer sistematik veya bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını ispatlaması için NATO'nun o 2 densizi kulağından tutup çöpe atması lazımdedi.

MARDİN BARO BAŞKANI ARAZ SEVERSEK, SAVAŞLARI BİTİRİRİZ

Türkiye Barolar Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen, Genç Avukatlar Kurultayının 6'ncısı Mardin'de yapıldı. Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde yapılan Kurultaya Türkiye'nin 81 ilinden mesleğe yeni başlayan avukatlar katıldı. Kurultayın açılış konuşmasını yapan Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz, Mardin'de hiç kimsenin, diğerinin dilini, dinini, etnik kökeni garipsemediğini, bu şehirde hiç kimsenin başkasını kendisine benzetmeye çalışmadığını belirterek, Zira bu şehrin insanları, Mardin'de her insana, her yemeğe, her taşa, her binaya güzellik ve zenginlik katan yegane sebebin farklılıklar ve bu farklılıklardan beslenmek olduğunu çok iyi bilir. Bugün burada tartışacağımız ve çözüm yolu bulmaya çalışacağımız mesleğimizin sorunları başta olmak üzere, aslında ülkemizin bütün sorunlarının temel sebebinin karşı tarafı kendimize benzetmeye çalışmak ve farklılıklarımızı ortadan kaldırma güdümüzden ileri geldiğinin artık farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlikte olmalıyız, birbirimizi tanımak için fırsat vermeliyiz, farklılıklarımızı hoşgörü ile kabullenmeliyiz. Birlikte yaşam için bu şart. Çünkü tanırsak korkmayız. Korkmazsak nefret etmeyiz. Nefret etmezsek severiz. Seversek savaşları bitiririz. Karşımızdakini ne kadar kendimize benzetmeye ve farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışırsak aramızda o kadar derin uçurumlar açarız. Ancak, birbirimizin kültürel zenginliğini koruyup, olabildiğince beslenebilirsek, siyahın bütün renkleri içinde barındırdığı gibi, bütün farklılıkları içimizde barındırır. Bir oluruz ve hiç kimsenin bozamayacağı güçlü bir birlik kurarız. Bu birliği kurmanın yegane yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedirifadelerini kullandı.

AHMET TÜRK'ÜN CEZALANDIRILMASI DEVLET AKLINA YAKIŞMAZ

Kurultaya katılan ve açılış konuşmalarına yetişemeyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kurultayın yapıldığı otel lobisinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mardin Havalimanında görevden alınan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile karşılaşıp bir süre sohset ettiğini söyleyen Feyzioğlu, Ahmet Türk, hendeklere karşı çıkmış bir insandır. Hendeğe Ankara'dan karşı çıkmak kolaydır. Hendeğe bu bölgede siyaset yapan biri olarak karşı çıkıyorsanız eğer bu değerlidir. Bu değerin de devlet aklı ile sahiplenilmesi lazım. Cezalandırılması devlet aklına yakışmazdedi.

MİLLİ MESELELERDE HER ZAMAN AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, NATO'nun yaptığı tatbikatta yaşanan skandal ile ilgili ise, Telsizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini düşman olarak geçirmişler. Atatürk'ün fotoğrafını ise hedef olarak koymuşlar. Tek kelime söylüyorum, aşağılıklar. Buna daha nazik bir kelime kullanmayı hiç gerek görmüyorum. Aşağılık bir iştir bu. NATO Genel Sekreterinin 'Pardon, sehven oldu' demesini de kabul etmiyorum. Bu işi yapan kimse hesap verecek. Hem de en ağır şekilde hesap verecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün fotrafını hedefe koymak ne münasebet. Müttefik ülkenin Cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet. Bu asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Terbiyesizliğin ötesinde bir şey. Bu eğer sistematik veya bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını ispatlaması için NATO'nun o 2 densizi kulağından tutup çöpe atması lazım. Dostluk yada müttefiklik böyledir. Yada müttefik olmadıklarını ispatlarlar bizediye konuştu. Feyzioğlu, Uluslararası anlamda Türkiye'nin gerekli girişimi yaptığını ifade ederek, Biz milli meselelerde her zaman aynı düşüncedeyiz. Bize de bir görev düşerse (uluslararası ortamda fikri takip görevi) bunu yaparız. Emin olun, ben bu yapılan terbiyesizliği mensubu olduğumuz uluslararası örgütün her toplantısında dile getiririm. Benzer bir uygulamayı İngiliz Kraliçesi için yapsalar, ABD başkanı için yapsalar yer yerinden oynar. Türkiye için yaptıklarında da neyse odur. Yani Trump'ın fotoğrafı orada olduğunda ne olacaksa, Mustafa Kemal'in fotoğrafı olduğunda da aynı şey olacaktırdiye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Metin Feyzioğlu Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title