Haberler

Maltepe'de 2018'e Erken Merhaba

Maltepe Belediyesi, muhteşem bir etkinlikle, yeni yılî Maltepelilerle birlikte erkenden kutladı.

Maltepe Belediyesi, muhteşem bir etkinlikle, yeni yıli Maltepelilerle birlikte erkenden kutladı. Enbe Orkestrası'nın birbirinden güzel şarkılarına eşlik eden binlerce Maltepeli, tarihi Beşçeşmeler'de gönüllerince eğlendi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "2017'deki bütün kötülükleri unutuyoruz, 2018'e yeni umutlarla giriyoruz. Ne diyoruz, güneş yeniden doğacak, güneşin zaptı yakın arkadaşlar. İyi ki varsınız, iyi ki beraberiz, Maltepe sizlerle güzelleşiyor. Mutlu yıllar" diye konuştu.

Maltepe Belediyesi, yaklaşan yeni yıl öncesi, ilçenin tarihi Beşçeşmeler Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı bir yılbaşı konseri düzenledi. Behzat Gerçeker'in şefliğinde sahne alan Enbe Orkestrası, nostaljik ve yeni şarkılarını kendilerine has üslubuyla seslendirirken, Maltepeliler de onlara eşlik etti. Suni karın yağdırıldığı, zaman zaman vatandaşların cep telefonlarıyla eşlik ettiği konser muhteşem anlara sahne olurken, Başkan Ali Kılıç'ın orkestra ile birden sahneye çıkmasıyla coşku doruğa çıktı.

Yeni yıl mesajı

Başkan Kılıç, burada yaptığı ve şef Behzat Gerçeker'in de zaman zaman katıldığı konuşmasında, şunları söyledi: "Ben şu an misafir sanatçıyım. Benim her biri birbirinden değerli Maltepeli hemşerilerim, 4 asırlık bir Beşçeşmeler Meydanı'ndan söz ediyoruz. Buradan kimler geldi, kimler geçti, Maltepe'nin kuruluşunda kimlerin imzası oldu, sizden önce buradan kimler eğlenip horon teptiler, sirtaki oynadılar, Sarı Gelin'i okudular. Hepsi bu meydanda yaşandı. Şimdi Maltepeli hemşerilerim, 2017'yi uğurlarken 2018'e merhaba derken, Enbe Orkestrası'nın değerli sanatçı ve müzisyenleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorlar sanıyorum. Hepinizin yeni yılını şimdiden kutluyorum. Yeni yılda Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Alevi'si, Sünni'si, Ermeni'si, Rum'u, insanım diyen herkesin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet Türkiyesi'nde başı dik, alnı açık bir şekilde yaşadığı, daha çağdaş, daha modern, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, gazetecilerin cezaevinde yaşamadığı bir Türkiye istiyorum."

Eğlenip, dans ettiler

Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker de, "Madem sahneye çıktı, Başkanımız da bir şarkı söylesin" diyerek mikrofonu Kılıç'a uzattı. "Rüya Gibi Her Hatıra, Her Yaşantı Bana", "Ağlama Değmez Hayat", "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar", "Gençlik Marşı", "Onuncu Yıl Marşı" ve "Memleketim" gibi eserleri orkestra ve halkla birlikte söyleyen Kılıç, sahneden ayrılırken, tüm Maltepelilere teşekkür ederek, "Sessiz sedasız köşenize çekilmek yok, bir adım ileri yürümek var. 2017'deki bütün kötülükleri unutuyoruz, 2018'e yeni umutlarla giriyoruz. Ne diyoruz, güneş yeniden doğacak, güneşin zaptı yakın arkadaşlar. İyi ki varsınız, iyi ki beraberiz, Maltepe sizlerle güzelleşiyor" diye konuştu. Etkinlikte bol bol eğlenen, dans eden ve yeni yılın coşkusunu birlikte yaşanan Maltepeliler, 2018'e erkenden merhaba dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Behzat Gerçeker Enbe Orkestrası Ali Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title