Haberler

Malazgirt'te Firmalar Çalışacak Eleman Bulamıyor

Malazgirt'te firmalar çalışacak eleman bulamıyorMUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'ndeki firmalar, bin 500 lira maaşla çalışacak işçi bulamıyorlar.

Malazgirt'te firmalar çalışacak eleman bulamıyor

MUŞ - Muş'un Malazgirt ilçesi Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesi'ndeki firmalar, bin 500 lira maaşla çalışacak işçi bulamıyorlar.

Malazgirt ilçesinde yaklaşık 5 büyük TARMİSS işletmecisi, verilen tüm iş ilanlarına rağmen yeterli müracaatın olmamasından dolayı sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. TARMİSS'teki firmalar tarafından üretilen tarımsal aletler, yurt içinin yanı sıra Nahcivan, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'a ihraç ediliyor. Bölgede personel konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarına işaret eden tarım firması satış yetkilisi Ömer Hanay, ilçede eleman bulamadıklarını ifade ederek, "Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yaptığımız duyurulardan sonuç alamadık. İlçemizde bin 500 TL maaş ve SGK vermek istememize rağmen işçi bulamıyoruz. Bizim yanımızda çalışan işçilerimizi servislerle evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Ama yine de çalışacak eleman bulamıyoruz. Tek derdimiz ve tek amacımız bu tesisi tam kapasite çalıştırmak. Ben şahsen satış ve pazarlama müdürüyken, işsizlikten dolayı tamirat ve sevkiyatla uğraşıyorum. Tüm Türkiye'deki vatandaşlarımıza sesleniyorum; işimiz yok diyenler bizimle irtibata geçsinler" dedi.

Bir diğer firma yetkilisi Abdurrahman Halifeoğlu, "Yaz ayına girdiğimiz günden beri Malazgirt'te iş yerimizde çalışacak eleman bulamıyoruz. Neredeyse işçilere çalışın diye yalvarıyoruz. Sonra da Malazgirt'te iş yok deyip batı illerine gidiyorlar. Burada ailelerinin yanlarında çalışma imkanı sunuyoruz. Yani sözün kısası ilçemizde çalışacak kimseyi bulamıyoruz" dedi.

20 yıldan beri TARMİSS'te ustabaşı olarak çalışan Zeki Dalkılıç ise, "Çok şükür işlerimiz çok iyi fakat eleman sıkıntısı yaşıyoruz. İşsiz gençlerimize sesleniyoruz, gelip burada çalışsınlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Azerbaycan Malazgirt Nahcivan Muş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title