Haberler

Malazgirt Köylerinde Hayvan Ölümlerine Karşı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Muş'un Malazgirt ilçesi tüm köylerinde hayvan ölümlerine karşı Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, "Buzağılarımız ve kuzularımız ölmesin" kampanyası kapsamında çiftçileri ziyaret edilerek büyük ve küçükbaş hayvan ölümlerine karşı bilgilendiriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018 yılını hayvan hastalıkları ile mücadele ve yavru ölümlerini azaltma yılı ilan etmesi üzerine Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Can koordinesindeki ekipler, köyleri ziyaret ederek, çiftçilere buzağı ve kuzu ölümleri hakkında bilgiler vererek broşür dağıtıyorlar. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Can, çalışma kapsamında şimdiye kadar ilçeye bağlı 70 köyde bulunan tüm hayvan sahipleri ziyaret edildiğini ve ilçenin tek beldesi Konakkuran'da da çiftçilere yönelik eğitim toplantısı yapıldığını söyledi. Yapılan çalışma ile ilçedeki buzağı ve kuzu ölüm oranının azaltılmasının amaçlandığını kaydeden Oktay Can, "Bugun ilçemizin tek beldesi Konakkuran'dayız. Burada be tüm köylerimizde yaptığımız toplantılarımızda hayvanların gebeliğe hazırlanması, özellikle küçükbaş hayvancılıkta koç katımı için tarih belirlenmesi, koç katımından önce yavru atılmasına sebep olan bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için koruyucu tedbirlerin uygulanması, gebelik süresince hayvanların ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin verilmesi, ahır ve ağılların havalandırması, aydınlatılması, hijyen şartlarının imkanlar ölçüsünde iyileştirilmesi, doğumdan sonra yavruların göbek bağlarının steril edilmesi ve ağız sütünün yavrulara mutlak surette verilmesi gibi bilgiler verdik. Bu kapsamda şimdiye kadar 70 köyde tüm hayvan besleyen vatandaşları ziyaret ederek, bilgilendirme yaptık. Son toplantımızı da bugün burada ilçemizin tek beldesi Konakkuran'da çiftçilerimizle taziye evinde toplantımızı yaptık" dedi.

İlçenin tek beldesinde Konakkuran'da "Buzağılarımız ve kuzularımız ölmesin" bilgilendirme toplantısına katılan vatandaşlar ilçe tarım yetkililerine teşekkür ederek, verdikleri bilgiler bizler için çok faydalı oldu dediler.

Köylü vatandaşlar, "Yavru ölümlerinde ahır ve ağılların hijyen şartları büyük öneme sahip olduğunu yeni öğrendik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz ve veteriner hekimleri bizlere, ahır ve ağıllar nasıl temizlenmeli, nasıl havalandırılmalı ve yeteri kadar aydınlatma işlemini nasıl yaparız, havalandırma işlemi ve tavandan açılan bacalar hakkında bilgi sahibi olduk. Ahır ve ağıllara girdiğimiz zaman burnumuzu ve gözlerimizi yakacak şekilde keskin bir kokular oluyordu. Bizlere bu boğaz yanmasının sebeplerini anlattılar. Aydınlatma işlemi ahır ve ağılların tabanın 1 bölü 20'si kadar olacak şekilde pencere açılarak yapılmalıdır dediler. Bize verdikleri bu bilgileri bilmiyorduk. Bu toplantı bizim için çok faydalı oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Bu yılın buzağı ölümleri olmasın yılı yapmaları çok isabet olmuş. Malazgirt ilçe Tarım Müdürlüğü yetkililerin bize verdikleri bu sunum ve toplantı için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konakkuran Oktay Can Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title