Haberler

Türkiye'de küçümsendi, itilip kakıldı! Ciguli'yle ilgili gerçeği öğrenince şaşıracaksınız

Güncelleme:

Türkiye'de yetişen önemli sanatçılar arasında yer alan ve Ciguli lakabıyla anılan Angel Yordanov Kapsov, yaşadığı dönemde birçok kişi tarafından hor görüldü. Çoğu kişi Ciguli'nin yaptığı müziği küçümsedi ancak Ciguli'nin dünyanın en iyi akordeon virtüözlerinden biri olduğunu duyanlar, kulaklarına inanmadı.

Türkiye bugüne kadar birbirinden farklı binlerce sanatçı çıkardı. Bu sanatçılar arasında bazıları ise akıllara kazındı. İşte o sanatçılardan biri de Angel Yordanov Kapsov ya da bilinen adıyla "Ciguli"ydi. Yaşadığı dönem hor görülen Ciguli'nin hayat hikayesini öğrenenler büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

İSMİ NEDEN CİGULİ?

Ciguli'nin gerçek adı resmi kayıtlarda Angel Jordanov Kapsov. Ailesi, o dönem Bulgaristan'da Türkçe ve İslami isimler yasak olduğu için Ahmet ismini kayıtlara geçiremedi. Ama aile arasında hep bu isimle anıldı ve bu ismini kullandı. Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü, Bulgaristan'da o yıllarda çok popüler olan, Sovyet Rusya'da AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli (İngilizce: Zhiguli) adıyla anılmaya başladı. Bu otomobil tıpkı Murat 124 gibi İtalyan Fiat 124'ün bir kopyası.

Türkiye'de küçümsendi, itilip kakıldı! Ciguli'yle ilgili bir gerçeği öğrenince kalakalacaksınız

FAKİR BİR AİLEDEN GELİYOR

Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan Ciguli'nin müzisyenin babası Hüseyin, hamallık yapardı, annesi ise süpürgeci idi. Babası 1972 yılında vefat edince, ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalmıştır. 1974'de Ayten isimli hemşerisiyle evlenmiştir. Eşi Ayten hanım, tütün ve çimento fabrikalarında çalışmıştır. Bu hanımdan İbrahim ve Ferdi isimli oğulları doğmuştur. Türkiye'ye gelmesinde asıl etken olan ağabeyi İbrahim kalp krizinden vefat etmiştir.

GAZİNOLARDA ÇALIŞTI

Ciguli, 1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı. 1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu. 1999 yılının Ocak ayında ise çıkardığı 'Binnaz' adlı şarkısıyla uzun süre gündemde kaldı. "Bizim Sokak" isimli dizide de rol alan Ciguli, 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görüldü.

TÜRKİYE'DE KÜÇÜMSENDİ

Bir zamanların en popüler ismi olan Ciguli'yi elitistler "soytarı" olarak nitelendirdi. Menajerleri ise kullandı ve parasını alamadı. Uzun süre İstanbul, Kuştepe'de tek göz bir odada, hasta annesiyle birlikte yaşadı ve Bulgaristan'da 57 yaşındayken bir hasta odasında hayatını kaybetti. Ciguli dünyanın en iyi akordeon virtüözlerinden biri olarak biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500

Yorumlar (10)

Ercan Ercan:

Kim küçümsemiş ya ülkede bişeyleri karalamak için uyduruk konular buluyorsunuz sürekli. herkes herşeyi beğenmek zorunda değil bütün dünya böyle bu

70
22
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Mekanı Cennet olsun

83
2
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

bence en ıyı sese ve gırtlaga sahıptı kucumsenmesının sebebı yavancı olusuydu ve komık hareketlerı

60
17
yanıtYanıtla
N. Harp:

yapma ...türkiyede ..para kazandi meshur oldu ...öncesi onut ..sevildi ...sakaciydi ve programlard eksik olmazdi ...kim kücümsemis?

69
6
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Hiç kimse küsümsemedi onu nerden çıkardınız küçümsendiğini ? Türk halkı onu çok sevdi saydı ve ülkemizde unutulmayan ve unutulmayacak sanatçılar arasındadır rahmetli !

56
5
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Allah rahmet eylesin ciguliye bulgaristanda yasamis olmasina ragmen ismininde degismis olmasina ragmen cok milliyetci bir insandi.Niye soracak olursaniz menajerleri parasini vermemis dolandirmis fakat türk insanini kötülememek icin sikayetci olmamis kamuoyu bilmesin diye

56
2
yanıtYanıtla
erkan tortumcu:

eskiden ayın 3 ü bir önem teşkil ediyordu şu an da hiç bir heyecanı yok günler öncesinden hükumet merkez bankasına açıklayacağı rakamı gönderiyor en önemlisi aralık ve haziran aylarında enflasyonun kesinlikle düştüğü gerçeği çünkü çalışanlara zam sorunu var

10
47
yanıtYanıtla
Halit:

küçümsenme ve hor görülme bazılarında kamçı görevi görür buda sonucudur

39
8
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Türkiye'de Ciguli bizler tarafından sevildi çünkü onun Türk olduğunu bildiğimizden ama kimlikte Türk olan ve asla Türk gibi davranmayanlar tarafından sevilmedi ve küçümsendi. Garip geldi ve ana yurdunda garip yaşayıp öldü. Allah rahmet eylesin.

47
0
yanıtYanıtla
N. Harp:

sanatcilarin hayati cogunlukla inisli ciksli olur ..niye? oraya girmicegim ..ama bi de nefsine yenilmek var ...nedeni kesinlikle kücümseme degil ..bu habere tuz vs. seker katmaya calismis genc yazar arkadasimiz ..allah rahmet eylesin..

15
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title