Haberler

Özel Bir Ruhum Benden Bir Çocuk Olmalı

Deniz Seki, çocukluğunda babasıyla geçirdiği kalabalık bayramları çok özlediğini söylüyor.

Katıldığı şarkı yarışmasının ardından yıldızı parlayan ve aşk şarkılarının bir numaralı bestecilerinden olan Deniz Seki ve kardeşleri Serdar ile Serkan Seki, GÜNAYDIN için keyifli bir bayram sohbeti gerçekleştirdi. Bugüne kadar onlarca klip yönetip reklam filmi çeken Serdar Seki ablasını, 'asi, dikkafalı ve gözü kara' olarak nitelendirirken; bugünlerde yeni albüm heyecanı yaşayan Serkan Seki ise ünlü sanatçıyı 'inatçı ve özgür ruhlu' olarak anlatıyor. İşte Seki Ailesi'nin sıcacık bayram sohbeti...

AYAKKABILAR BUZLUKTA!

Seki Ailesi olarak eskiden bayramları nasıl geçirirdiniz?

DENİZ SEKİ: Rahmetli babam erkenden kalkıp mutlaka bayram namazına giderdi. Bayram sabahları kahvaltılarımız zengin olurdu. Tüm aile mutlaka beraber olurduk. En güzel bayram anımı da anlatayım... Kardeşim Serdar'a 5 yaşındayken bayramda ayakkabı alınmamıştı. O da benim ayakkabılarımı alıp buzluğa koymuştu. Bulduğumuzda ayakkabı ezilip büzülmüştü.

SERDAR SEKİ: Ben bu olayı hatırlamıyorum ama bayramlar bana, şeker toplayıp para kazandığım bir organizasyon gibi gelirdi. Ayrıca 'Eski bayramlar' lafına karşıyım çünkü öyle bir şey yok. Herkes ailesi ve çoluk çocuğuyla bayramları yaşatabilir.

SERKAN SEKİ: Küçükken kim en fazla parayı verecek, bilirdik. Mesela Uğur Güneri bizim komşumuzdu. Oğlu benim çocukluk arkadaşım; birlikte para toplardık.

Deniz Hanım iki erkek kardeş ile büyümek zor muydu?

Deniz S.: Ben Serdar ile oyun oynarken ona çok yüklenmişimdir. Gazete kupürlerini kesip Serdar'ın karşına geçer ve ona haberleri okurdum mesela. O da yazık; sessiz sedasız dinlerdi. Serkan benden 11 yaş küçük olduğu için oyun yaşımıza yetişemedi. Biz onu oyun bahçesine koyar, Serdar ile kendi aramızda oyun oynardık.

Serkan S.: Ben hep arada fasulye olurdum. Mesela saklambaç oynanırdı, ben saf saf saklandığım yerde beni bulmalarını beklerdim. Onlar da kendi havalarında takılırlardı.

Babanız ile ilişkileriniz nasıldı?

Deniz S.: Babam bana çok düşkündü, ben de babama... Bana inanılmaz güvenirdi. Ne olursa olsun "Kızım yapar, kızım halleder" derdi. Ben bugün tuttuğumu koparırım; bu da belki babamın bana aşıladığı özgüven sayesinde oldu. Keşke babam bugünleri görebilseydi.

Serdar S.: Geleneklerine bağlı, örfü, adeti, yemek yeme adabını bilen bir adamdı. Onu elbette arıyoruz. Keşke bu günlerimizi görebilseydi. Babam mesela gözleriyle konuşurdu; kızgınlığını ya da sevincini gözlerinden anlardık.

FAZLACA ERKEK FATMA'YIM

Deniz Hanım siz hiç "Keşke abim olsaydı" dediniz mi?

Deniz S.: Hiç demedim ama bizimkiler benim erkek çocuğu olmamı çok istemişler. Ben de sanırım öyle büyüdüm. Fazlaca bir erkek Fatma'lık vardı bende. Benim dişi olmamdan çok çektiler. Ben başına buyruk, özgür bir kızım çünkü.

Ablanızın özgür ruhlu olması siz erkek kardeşlerde ne tür sıkıntılara neden oluyordu?

Serdar S.: Ablamla zıt karakterleriz. Biz Serkan ile birbirimize çok benzeriz. Özgür ruh güzeldir ama inattır ablam; kendi bildiğini okur. Fazla cesur ve gözü kara oluşu rahatsız ediyor bizi.

SAFLIĞINI TÖRPÜLEMELİ

Birbirinizde sevdiğiniz veya değiştirmek istediğiniz hangi özellikler var?

D.S.: İki kardeşimin de karakterleri o kadar sağlam ki, onlarla hep gurur duydum. Son derece kaliteli bir karaktere ve iyi bir kalbe sahipler. Kumaşları iyi çocuklarız biz. Karaktere gelince... Serdar'a dünyanın en iyi, en pozitif şeyini söyle, ilk tepkisi hep negatiftir. Serkan ise karşısındaki insanı kırıp kırmadığına bakmaz pat diye söyler her şeyi.

Serdar S.: Ablamın saflığını ve iyi niyetini biraz daha törpülemesini isterdim. Ayrıca ablamla uçak yolculuğu zordur çünkü sabırsızdır. Uçak kalkmadan koltuğu yatırıp uyur, hostesler de sürekli uyandırır. ve klima hastasıdır; yaz-kış evi buz gibidir.

Serkan S.: Ablamın dikkafalı oluşundan rahatsızım. Abim Serdar da "Her şeyi hallederim" dedikten sonra son dakikaya kadar bekler ve son gün, son dakika mucize gibi gerçekten de her şeyi halleder.

#Sayfa#

KARDEŞLERİMDE EMEĞİM ÇOKTUR

Deniz Hanım, evin ablası olmak size ayrı bir sorumluluk yükledi mi?

Deniz S.: Onların yüzünden çocukluğumu doğru dürüst yaşayamadım. (Gülüyor) Şaka bir yana sorumluluk elbette vardı. Sırf bu yüzden ilkokuldan sonra ortaokulu yatılı okumaya karar verdim. Şunu söyleyebilirim ki benim kardeşlerim üzerinde emeğim çoktur.

ÖZEL BİR RUHUM, BENDEN BİR ÇOCUK OLMALI

Geçmişte yaşadığınız olayların üstesinden nasıl geldiniz?

Deniz S.: Benden daha çok ailem üzülüyordu çünkü bizim evin içinde ne yaşadığımızı bilip bilmeden haksızca saldırılarda bulundular. Serkan S.: Bu konuyla ilgili çok doluyum ben. Bilip bilmeden klavye delikanlılığı yapanlara tek bir sözüm var; hepsini Allah'ın ilahi adaletine havale ediyorum ve hakkımı da asla helal etmiyorum. Lütfen bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın. Sanatçılar uzaylı değil ki; onların da bir ailesi, değerleri, örf ve adetleri var.

Başınıza gelenler üzerinden yıpratılmaya çalışıldığınızı düşünüyor musunuz?

Deniz S.: Ben Allah'tan başka kimseye hesap vermek zorunda değilim. Önemli olan Rab'bimin yaşattığı ve bize şer gibi görünen şeylerden dersler çıkarmak. Beni paramparça etmeye çalıştılar. Biz sıradan insanlar değiliz. Benden daha güçlü şarkılarım var benim. Kendi şarkılarıyla ayakta durabilen kaç tane sanatçı var, bana söyler misiniz? Bu konuda mütevazı olamayacağım.

Deniz Hanım, 2013'deki planlarınızın içinde çocuk sahibi olmak var mı, artık vakti geldi mi?

Deniz S.: Özel bir ruh olduğumu düşünüyorum; benden bir şey olmalı diye düşünüyorum. Çocuğum olur mu bilmiyorum ama olmazsa cok üzülürüm. Evlatlık alır mıyım, bilmiyorum. Doğanın dengesine uygun bir hayat sürmek istiyorum.

Kilolarınızla ilgili yapılan yorumlardan sıkıldınız mı?

Deniz S.: Söylenenler hiç umurumda değil. Hiç de kilolu değilim ayrıca. Kendimi çok seviyorum, çok beğeniyorum. Fıstık gibi bir kadınım. Benimle ilgili defo bulamadıklarından bunu söyleyip duruyorlar.

#Sayfa#

BAŞARILI İŞLERE TEK BAŞIMA İMZA ATIYORUM

Serdar Bey reklam filmi çekiyor, klip yönetiyorsunuz; Deniz Seki'nin şöhreti size avantaj mı, dezavantaj mı getirdi?

Serdar S.: Biz üç kardeş de kendi tırnaklarımızla bir yerlere geldik. Neredeyse tüm kanallarla çalışmış birisiyim. Ünlü birinin kardeşi olmanın dezavantajını daha çok gördüm. Ben, ablam albüm yapmadan önce de bu işi yapıyordum, hala da başarılı işlere tek başıma imza atıyorum.

Sizin müziğe ilginiz var mı?

Serdar S.: Hobi olarak davul çalmayı seviyorum, bunun dışında müziğe bir ilgim yok. Ben söyleyen taraf değilim ama şekillendiren, ortaya çıkaran ve görselliği en iyi şekilde izleyiciye yaşatan tarafım. Yani müzikle iç içeyim aslında.

HER ŞEYE ÇALIŞARAK KENDİM SA HİP OLDUM

Serkan Bey, yakında albümünüz çıkacak; bize biraz albümden bahsedermisiniz?

Serkan S.: Tamamen kendi bestelerimden oluşan, Türkiye'nin en iyi müzisyenlerinin enstürmanlarıyla ve aranjeleriyle yer aldığı bir albüm yaptım. Albümün ismi 'Manik Depresif'. İlk klibimi de aynı ismi taşıyan şarkıya çektik.

Evin küçük çocuğu olarak şımarık mı büyüdünüz?

Serkan S.: Kesinlikle hayır. Bir çocuk büyüyünce ayakları yere sağlam basması için nasıl yetiştirilmesi gerekiyorsa, öyle yetiştirildim. 18 yaşından beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Hayatımdaki her şeye çalışarak sahip oldum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Serkan Seki Serdar Seki Deniz Seki Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title