Haberler

Hakan Ural, konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz'a canlı yayında Kürtçe şarkı çaldırarak gönderme yaptı

Güncelleme:

Didem Arslan Yılmaz'ın Kürtçe konuşan konuğunu yayından almasına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken Kanal D ekranında program yapan Hakan Ural, canlı yayında Kürtçe Ay Dilbere şarkısını çaldırdı. Ural'ı bu hareketi kısa sürede Twitter'da gündem olurken birçok destek mesajı geldi.

Hafta içi her gün Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programını sunan Didem Arslan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yayınlanan programına telefonla bağlanarak Kürtçe konuşan konuğunu yayından aldı. Tepkilerin ardından özür dileyen Yılmaz'a bir gönderme de rakibi Hakan Ural'dan geldi.

CANLI YAYINDA KÜRTÇE ŞARKI ÇALDIRDI

Hafta içi her gün Kanal D ekranında yayın yapan Hakan Ural, Didem Arslan Yılmaz'ın Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle konuğunu yayından almasına Kürtçe bir şarkı ile karşılık verdi. Her programın sonunda kendi istediği şarkıyı açtıran Ural'ın bu sefer Kürtçe bir beste çaldırması Yılmaz'a gönderme olarak yorumlandı.

Hakan Ural, konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz'a canlı yayında Kürtçe şarkı çaldırarak gönderme yaptı

DİDEM ARSLAN TEPKİ ÇEKİNCE ÖZÜR DİLEDİ

Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz, tepkileri ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Dünkü yayınımıza, Urfa'dan gelen Hayriye Taşcı, 'babası benden 4 aylık bebeğimi kaçırıyor, bana yardım edin' diyerek, ablası Ayfer Taşcı ile birlikte programımıza katıldı. Kızlar aileleri tarafından tehdit aldıklarını söyleyip, öldürülmekten korkuyorlardı. Yayın devam ederken kızların Halası Türkan hanım yayına bağlanmak istedi. Yeğenleriyle şakır şakır Türkçe konuştu, önce kızlara Türkçe hakaretler etti. Sonra da aniden kızlarla Kürtçe konuşmak istediğini söyledi.

Hakan Ural, konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz'a canlı yayında Kürtçe şarkı çaldırarak gönderme yaptı

Hakan Ural, konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz'a canlı yayında Kürtçe şarkı çaldırarak gönderme yaptı

Türkan hanımı, Kürt olduğu için yayından aldırmadım. Yeğenlerine hakaret ve küfürler ettiği için yayından aldım. Öyle olsa yeğenlerini yayına konuk etmezdim. Kürtçeye bir tepkim olamaz. Yayında doğu dili diye hiçbir ifadem de yok. Yayının sadece 10 saniyesini servis edip sanki ortada bir siyasi tartışma varmış gibi linç başlatanların amacı "ülkenin fay hatlarını kaşımak" Not: Bu arada Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla hiçbir sorunum yok, yanlış anlayan varsa onlardan özür dilerim."

AY DİLBERE ŞARKISININ ANLAMI NEDİR?

Söz yani Gotın'ı Kürt şair, masal ve destan yazarı Feqiye Teyran'a, müziği Kürt sanatçı Aram Tigran'a ait olan Ay Dilbere şarkısı, sevginin, aşkın ve söz sanatının nakış nakış işlendiği bir eserdir

Ecem Altan
Haberler.com - Magazin

Didem Arslan Yılmaz Hakan Ural Kanal D Show Tv Haberler

500

Yorumlar (33)

Mehmet Ben:

Didem Arslan ırkçılık falan yapmadı. Hakan Ural show yapıp ordan kendine reyting çıkarmaya çalışıyor. Samimi bulmuyorum kendisini

181
298
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Hakan urala sorsan ne anladın kardeş ne diyor bu Türkü de desen bilmez anlamaz , ortalığı karıştırmaya gelmiş , Didem abla sonuna kadar haklıydı ,

144
314
yanıtYanıtla
kaan akdaş :

birileri programını izletme peşinde bunlar show kokan hareketler burası türkiye türkiye cumhuriyeti dili türkçe'dir kimse kusura bakmasın kürtte türk.

133
223
yanıtYanıtla
alo sahin:

Hakan adamsin.bu ulkede cok az Adam irkcilik karsiti.cunku yurek ister vicdan ister herseyden once Adam olmak ister.senin o guzel yuregini kutluyorum canim kardesim.

244
100
yanıtYanıtla
Mehmetcevat Uygur:

kım o az ırkcılık yapanlar merak ettım dıdem arslan sımdı ırkcılıkmı yapmıs oluyor eger dıdeme karsı bır hareketse hakanınkı asıl ırkcılık budur kadın ne yapsın kurtce anlamadıkları ıcın cogu ınsanın baska bırısı konussun dedı yegenlerı hakkında konustugu ıcın konu anlasılmadı kadın haklı olarak onu konu dısına almak zorunda kaldı bunda ne var sımdı yanı sana gore dıdem hanım ırkcımı oldusacma bır yanıt olmus senınkı kusura bakma

yanıt6
yanıt31
muharrem acıkgoz:

hakan ural anca show yapsın bu devlete bu tur programların ne faydası var kapatılsın bu tür program lar

154
130
yanıtYanıtla
Meral Yıldırım:

Helal olsun Hakan bey bazı akılsız kuşbeyinli insanlar kardeşliğimize zarar vermeyecek yüz yıllardır atalarımız beraber savaşarak aldılar bu toprakları basit insanlar küçük beyinlerini insanların dili ile uğraşmaya harcıyorlar.

219
62
yanıtYanıtla
Mavi Beyaz:

Ben kürt değilim türküm. En başta insanım elbette. Kurtuluş savaşı bu ülkede yaşayan Kürdün, Türkün, Lazın Çerkezin ata dedeleri tarafından kan dökülerek kahramanca kazanıldı. O yüzden bu vatan hepimizin olduğu gibi kardeş dilini konuşmakta dinlemekte sevmekte önemli. Irkçılık yapmaya hiç gerek yok.

224
39
yanıtYanıtla
cristi yano:

ÇOK GÜZEL YAŞAŞİN KARDEŞLİK DUYGULANDIM .

210
52
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Hakan beyin ırkçılığı protesto anlamındaki sembolik davranışını tebrik ediyorum. Tüm insanlığın, kavimlerin, halkların dillerini veren Dinlerini gönderen Yüce ALLAH'tır.Kimse ısmarlama ırk,dil ve kültüre sahip olmadı. Saçma sapan yorumlar yapmadan önce Anadolu tarihini, Tüklerden önce Anadoluda kimlerin yaşadığınıve Türklerin Anadoluya geçişlerinde kimlerden yardım gördüklerini araştırın.

163
47
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title