Haberler

En Büyük Moral Kaynağı Setlerdi

Bacağı kesilen oyuncu Yalçın Menteş'in eşi Birhan Menteş, GÜNAYDIN'a konuştu: "Yalçın; bir oyuncu ve onun en büyük moral kaynağı da setlerdi.

'Tatlı Kaçıklar' adlı dizi ile tanınan Yalçın Menteş, en son 'Akasya Durağı' dizisi ile ekranlara konuk olmuştu. Bir süredir ekranlardan uzak olan oyuncu alkol bağımlılığı ve diyabet hastalığı yüzünden zor günler geçirdi. Geçen hafta diyabet yüzünden sağ bacağı kesilen ünlü oyuncu; şimdilerde yoğun bakımda. Menteş'in eşi Birhan Menteş; eşinin sağlık durumunu, alkol sorununu ve yaşadığı zorlu süreci anlattı...

Yalçın Bey'in son durumu nedir?

Bacağı kesildikten sonra uyutulmasına karar verdiler. Şu anda komada. Durumunun bir an önce düzeleceğini umuyorum. Benim için önemli olan tek şey; onun bir an önce gözünü açıp yaşama tutunması Başka bir şey istemiyorum.

Bu süreçte neler yapılıyor?

Beklemekten başka çaremiz yok. Allah'a onu bize bağışlasın diye dua ediyoruz. İnşallah uyandığında bacağına protez takılacak ve yeniden yürümeye başlayacak.

DÖRT PAKET SİGARA

Sizce eşinizin hastalığının bu boyutlara ulaşmasının nedeni nedir?

Aslında Yalçın altı yıl önce alkolü bıraktı ama ne yaptıysam sigaradan vazgeçiremedim. Tedavi gördü, bırakmak istedi ama olmadı. Sonunda da istenmeyen bu durumlar yaşandı.

Peki, günde kaç paket sigara içiyordu?

Maalesef günde dört paket sigara içiyordu. Onun bu hale getiren nedenlerin başında tabii ki sigara geliyor. Ne var ki eşimin rahatsızlığının tek nedeni sigara değil. Yalçın, kendi sağlığına gereken özeni gösteremedi. Diyabet de durumunun daha da kötü hale gelmesine neden.

TEK İHTİYACIMIZ DUA

Yalçın Bey setlerden çok uzaktı. Bu durum onu üzüyor muydu?

Elbette! Yalçın; bir oyuncu ve onun en büyük moral kaynağı da setlerdi. Ancak bir süredir hem mesleğinden, hem de setlerden uzak kalmıştı; bu da tabii ki onu üzdü. Çalışmamak onda stres yarattı.

Mehmet Ali Erbil ziyaretinize geldi. İhtiyacınız olup olmadığınızı sorduğunda siz de "Manevi destek yeterli" demişsiniz. İnsanlardan isteğiniz nedir?

Yalçın ile hayatımız boyunca kimseden bir şey beklemedik. Eşimin şu anda ihtiyacı olan tek şey dua. Bizim de kendine gelip yoğun bakımdan çıkmasından başka bir beklentimiz yok. Dostlarımızın gösterdiği ilgi ve alaka bizim için yeterli. Arayıp soran herkese çok teşekkür ederim.

Sizi arayıp soranlar kadar vefasızlık gösterenler de oldu mu?

Yalçın'ın tüm yakın dostları aradı. Sağolsun bütün yakın dostlarımız bu süreçte bizi yalnız bırakmadı; hepsi destek oldu. Diğerlerine gelince; bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bu süreçte konuşulacak konular değil.

İKİ YIL AYRIYDIk AMA KOPMADIK

30 yıllık evliliğinizi geçtiğimiz yıllarda bitirmiştiniz. Bunun nedeni alkol müydü?

Alkol hayatımıza girdikten sonra sıkıntılarımız arttı. Evliliğimizi kurtarmak için mücadele ettim ancak ortada bir çocuğumuz var ve onu düşünmek zorundaydım. Bu yüzden birbirimize olan saygımızı yitirmeden ayrılık kararı aldım.

Ne kadar süre ayrı kaldınız?

İki yıl boyunca ayrı kaldık. Ancak tamamen birbirimizden kopmadık. Sürekli olarak irtibat halindeydik, çocuğumuzla görüşüyordu. Ben de hayatını uzaktan izliyordum.

Peki sizi yeniden bir araya getiren ne oldu?

Dile kolay 30 yıllık bir evlilik söz konusu. Onun hasta olduğunu öğrendim. Neticede çocuğumun babası, vicdanım onu yalnız bırakmaya el vermedi. Bana ihtiyacı olduğu için sırtımı ona dönmedim.

YALÇIN SÜREKLİ UYUTULUYOR

Eşiniz ağır bir operasyon geçirdi. Sizin için de çok zor bir süreç başlıyor. Psikolojik olarak kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Benim için zor bir süreç olacağını biliyorum çünkü yaşadıklarımız hiç kolay değil. Yalçın'ı böyle hasta yatağında görmek ve gözlerini açmasını beklemek çok zor.

Hastanede mi kalıyorsunuz?

Hayır çünkü Yalçın komada ve sürekli uyutuluyor. Doktor; bu yüzden hastanede olmamızın faydasının olmayacağını söyledi. Bu yüzden bütün gelişmeleri evden takip ediyorum. Herhangi bir gelişme olduğu taktirde hastaneye gideceğim.

AİLEM YALÇIN'A DÖNMEMİ İSTEMEDİ

Eşinizle yeniden bir araya gelme kararınızdan ötürü etrafınızdan tepki aldığınızı duydum, doğru mu?

Yakın dostlarım ve ailem tepki gösterdi. "Neden böyle bir şey yapıyorsunuz. Yeniden aynı sıkıntıları çekeceksin" dediler. Ben yine de çocuğumun babasının yanında olmam gerektiğini düşünüp vicdan muhakemesi yaptım.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Yalçın Menteş Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title