Haberler

Gazeteci Ece Vahapoğlu, Everest Yolunda İlk Haftayı Geride Bıraktı

Güncelleme:

Gazeteci Ece Vahapoğlu, Everest Maratonu'na katılan ilk Türk olarak bir haftayı geride bıraktı.

Dünyanın en zor ve en yüksek irtifada koşulan Everest Maratonu'na katılan ilk Türk olan gazeteci Ece Vahapoğlu, dağda geçireceği sürede ilk haftayı geride bıraktı.

21 KİLOMETRE KOŞACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu destekleriyle Everest Maratonu'na katılan Vahapoğlu, 29 Mayıs'ta 7 saat boyunca Everest'te 4 bin 571 metre rakımdan 3 bin 440 metreye kadar 21 kilometre koşarak yarı maraton kategorisinde yarışacak.

15 GÜN ALIŞMA SÜRESİ ZORUNLU

Guiness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en yüksek maratonu olarak yer alan Everest Maratonu'na katılan ilk Türk olan Ece Vahapoğlu, yarışı başarıyla bitirirse ilk kez Türk bayrağını dalgalandırmış olacak. Uluslararası yüksek irtifa macera spor etkinliği olan zorlu maratonda Everest Dağı'ndaki irtifaya alışması için sporcuların en az 15 gün metabolizmalarını oksijen ve hava şartlarına alıştırmak zorunda.

İLK HAFTADA 3 BİN 850 METREYE ULAŞTI

29 Mayıs 1953'te Everest'e çıkan ilk kişiler anısına 2003'den beri her yıl 29 Mayıs'ta yapılan yarışta Türkiye'yi temsil eden Ece Vahapoğlu, 14 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde 21 gün Nepal'de kalacak. Everest'te yüksek rakıma, az oksijene ve düşük hava basıncına alışmak ve yükseklere çıkmak için her gün 5 saat yürüyen Ece Vahapoğlu, maceranın ilk haftasında 3 bin 850 metreye ulaştı.

BASINCA FİZYOLOJİK OLARAK KENDİLERİNİ ALIŞTIRIYORLAR

Sadece 40 rahibin yaşadığı, 17. yüzyılda meditasyon yapılan ünlü Budist manastırı Tengboche Tapınağı'nın bulunduğu Tengboche Kampı'na ulaşan Ece Vahapoğlu ve kameramanı her gün biraz daha yükseğe çıkarak kendilerini basınca fizyolojik olarak alıştırmaya çalışıyor.

YUKARI ÇIKTIKTAN SONRA, DURMAKSIZIN AŞAĞI DOĞRU KOŞACAK

Her gün zorlu yürüyüşleri devam eden sporcular 5 bin 364 metredeki Everest Ana Kampı'na kadar çıktıktan sonra yarış günü durmaksızın aşağı doğru koşacak. Parkurunda en yüksek irtifaya ulaşılan yarış olma özelliğine sahip bu yarışta üç kategori bulunuyor. Ece Vahapoğlu ise zorlu parkurda "21K" yani yarı maraton koşacak.

Organizasyona bu sene 34 ülkeden 160 sporcu katılırken Ece Vahapoğlu'nun da yarışacağı yarı maratonda sadece 9 kişi mücadele ediyor.

Kaynak: AA / Magazin

Ece Vahapoğlu Everest Dağı Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title