Haberler

Çinliler'i Güldüren Türk Rıfat Karlova

Güncelleme:

Uzakdoğu'da üne kavuşan Rıfat Karlova, "Çin'de benim gibi değişik tiplerin peşine düşüyorlar" dedi.

Uğur Rıfat Karlova; Çin ve Tayvan'da yaptığı Çince standup şovlarla büyük bir hayran kitlesi edinmiş Türk bir komedyen. 32 yaşındaki Karlova; halen Tayvan'ın en büyük kanalında program yapıyor, reklamlarda oynuyor ve tanıtımlara katılıyor. 'Çinliler'in Cem Yılmaz'ı olarak anılan Karlova, öyküsünü Esquire dergisine anlattı:

HAYRABOLU'DAN TAYVAN'A

Y olunuz Çin'e nasıl düştü?

Aslen Balkan kökenliyim, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindenim. Üniversiteye kadar, Hayrabolu'dan dışarı kafamı çıkarmadım. Birkaç yıl güney sahillerinde turist rehberliği yaptım. Daha sonra, kişisel merakımdan dolayı Ankara Üniversitesi'nde Sinoloji (Çince) okudum. 2006'da Tayvan eğitim bursuyla Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde yüksek lisansımı tamamladım.

Stand-up fikri nereden çıktı?

Oralarda tip olarak herkes aynı. Doğal olarak reklam ve dizi ajansları, farklı yüzlerin peşine düşüyor. Dolayısıyla da ülkelerinde yaşayan yabancılara yöneliyorlar. Reklam filmi teklifi, bir gün yolda yürürken geldi. Ben de bu fırsatı değerlendirdim.

YALNIZ OLMAK ÇOK ZOR

Sonra kapılar ardı ardına açıldı...

Evet, aynen öyle. Okulumun yakınlarında bir Comedy Club olduğunu öğrenince kendimi denemek istedim. Zamanla orada, üçer dakikalık mini sahne şovları yapmaya başladım. Ardından da hafta sonları senaryo ve oyunculuk dersleri almaya başladım.

Çin'de sizi en çok neler zorladı?

Yalnız olmak! Babamı ve kız kardeşimi çok özlüyorum. Bir de, ilk geldiğim yıllarda herkes bana bakıyormuş gibi geliyordu; bakıyorlardı da gerçi!

Türkiye'den neleri izliyorsunuz?

'Leyla ile Mecnun' ve 'İşler Güçler'i izliyorum. Demet Evgar'ı da beğenirim. Özgün işler yapanları takdir ediyorum. Aslında bir şekilde, Türkiye'yi ve başarılı bulduğum Türkler'i, Çinliler'in kafasına çivilemek istiyorum.

KIYAFETLERİNİ İMZALATIYORLAR

"Çin' de ve Tayvan'da hem kız, hem de erkek hayranlarım var. Kızlar sokakta beni gördüklerinde, hemen kıyafetlerine imza attırıyor. Çinli kadınlar çok ürkek, yumuşak ve çekingen. Avrupalılar'a ya da Amerikalılar'a karşı özel bir ilgileri var. Türk kadınlarının deli damarı tuttu mu, tutamazsınız! Çinli kadınlar ise hiç öyle değil!"

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Çin Halk Cumhuriyeti Cem Yılmaz Esquire Tayvan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title