Haberler

Mada Adası nerede, hangi şehirde? Mada Adası yüzölçümü ve nüfusu

Güncelleme:

Koronavirüs'ün görülmediği nerdeyse tek yer olan Mada Adası konumu merak ediliyor. Isparta'ya bağlı Mada Adası'nda 30 hane ve toplam 180 kişi bulunuyor. Adaya ulaşım ise kayıklarla yapılıyor. Mada Adası yüzölçümü haberimizde.

Mada Adası, bölgede üzerinde yaşam olan tek ada olma özelliğine sahip. Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Mada Adası hakkında yapılan bir belgesel ise Uluslararası Kısa Film Festivali'nde birinci oldu. Adanın temel geçim kaynağı tarım ve balıkçılıktır. Mada Adası aynı zamanda National Geographic dergisine de konu olmuştur. İşte, Mada Adası hakkında detaylar...

MADA ADASI NEREDE?

: Isparta li Şarkikaraağaç ilçesine bağlıdır. Beyşehir Gölü'nde bulunan 32 adanın en büyüğüdür ve 822 hektar büyüklüğündedir. Şarkikaraağaç merkezine uzaklığı yaklaşık 35 km'dir. Ayrıca ada, Beyşehir Gölü'nde Isparta'ya bağlı olan ve gölde yerleşim bulunan tek adadır. Adanın kara ile bağlantısı mahallesi olduğu Gedikli köyüyledir. Köy ile ada arasında yaklaşık 700 m'lik bir mesafe bulunuyor, Mada'ya ulaşım, sal ve balıkçı kayıklarıyla sağlanıyor.

Mada Adası nerede, hangi şehirde? Mada Adası yüzölçümü ve nüfusu

Kış aylarında gölün buz tutması nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanıyor. Adanın konumu National Geographic gibi dergiler ve belgesel yapımcılarının dikkatini de çekmiştir. Üstelik Mada Adası'yla ilgili hazırlanan Mada adlı belgesel 5. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde birincilik elde etmiştir.

MADA ADASI NÜFUSU VE YÜZÖLÇÜMÜ

Mada'nın yüzölçümü 8,22 kilometrekaredir. Mada Adası'nın nüfusu 2008 itibarıyla 253 kişi olarak belirlense de 2020 yılında yaklaşık 30 hane ve 180 kişinin yaşadığı biliniyor. Ada da bulunanlar ise Tırtar Yörükleridir.

Ada da yaşayanların başlıca geçim kaynağı balıkçılık ve tarımdır. Akdeniz iklimi hissedildilen bölgede, domates, salatalık, fasulye, patlıcan, kiraz, vişne, badem, elma gibi mahsuller başlıca tarım ürünlerini oluşturuyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Film Festivali Mada Adası Isparta Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500

Yorumlar (2)

orhan bilgi:

yakınmış bana gidiyim

0
0
yanıtYanıtla
Gülay Aslantaş:

Mada Adasını bugün duydum,çok etkilendim.Gidip görmeyin çok isterim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title