Haberler

Lösemili Miniklerin Bayram Sevinci

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Her bayram çocuklar için etkinlikler düzenleyen LÖSEV, bu bayramda da çocukları ve lösemili vatandaşları yalnız bırakmadı. Etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar Ankara havası eşliğinde oynayarak eğlenirken, palyaçolar da etkinliğe renk kattı.

1 yıldır lösemi ile savaşan 3 çocuk babası Ömer Faruk Özdemir (48), "İnsan lösemi olduğunu ilk öğrendiğinde kendine konduramıyor ama bu hastalık Allah'tan gelen bir şey. O yüzden bahtımızda ne varsa çekeceğiz. Allah'ım hayırlısını verdi" dedi.

Çocuklarının hastalığına yönelik duyduğu üzüntüyü anlatan Özdemir, "Onlar ilk başlarda hastalığım dolayısıyla çok üzüldüler ama sonra gün geçtikçe alışıyorlar. İlk başta ben de öyleydim ancak vakit geçtikçe kabullendim, yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Hastalığı nedeniyle bayram ziyaretlerini kısa tuttuğunu belirten Özdemir, "Doktorlar kalabalık yerlerden uzak durmam gerektiğini, fazla yağlı ve tatlı yemekler yemememi söyledi. Bayramların o yüzden tadı tuzu yok, buruk geçiyor" ifadesini kullandı.

"2 GÜNLÜK ÖMRÜ KALDIĞINI SÖYLEDİLER"

Eşi Selma Özdemir ise, doktorlara göre eşinin hastalığının "umudu olmayan bir hastalık" olduğunu dile getirdi. Özdemir, "2 günlük ömrü olduğunu söylemişlerdi. Eşimin hayatını kurtaran parmağına batan bir kıymık parçasıydı. Köydeydik, bir kıymık parçası batıyor, parmak çok kötü bir hal almıştı. Hastaneye gittik, doktorlar benden saklıyor ve kesinlikle söylemiyorlar. Daha sonra beni yanına çağırdı, 'Dua et eşin sabaha çıksın, durumu hiç iyi değil. Başka biri olsa iki kere ölmüştü' dedi. O günler inşallah gelmiş gelmiş olsun. Allah'ım bir daha yaşatmasın. O kadar zor ki. 8 ay hastanede kaldık, eşime en ağır tedaviyi uyguladılar" şeklinde konuştu.

Doktorların "Eşin lösemi" dediklerinde yaşadığı duyguları aktaran Özdemir, "O kadar kötü oldum ki o günü hiç unutamıyorum. Eşim evde olmayınca 8 ay o yatağa başımı bile koymadım. Hep yanındayım, yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

Eşinin hastalığının ardından iki bayram geçtiğini belirten Özdemir, "Geçen sene ilk bayram o kadar kötüydü ki eşim hastanede ağır bir tedavi görüyordu. Evlatlarım geldi, bahçeye indim. O günü hiç unutmuyorum. Bir anne olarak eşim yokken evin büyüğü ben oluyorum. Elimi öpmeleri, sarılmaları, eşim yoğun bakımda yatıyor. Hiç unutmadığım iki bayramdı" diye konuştu.

"1 HAFTA ÖNCE KIZIMIN LÖSEMİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK"

1 hafta önce kızının rahatsızlığını öğrendiğini belirten Zafer Safkan ise, "Sağolsun LÖSEV bizi hastanesine kabul etti. 1 haftadır hem psikolojik hem de sağlığıyla alakalı doktorların gözetimi altında. 3 aylık bir bebeğimiz de var annesinden ayıramadığımız. Kızıma ve oğluma burada babaanne ve annesi dönüşümlü olarak bakacaklar" ifadelerini kullandı.

Lösemili minik Kaan da, "Çok iyiyim. Bayram çok iyi geçiyor. Babamdan çok harçlık aldım. Oyunlar oynayacağım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Faruk Özdemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title