Haberler

Lösemili Çocuklar Zamanı Durdurdu

EGE Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören lösemili çocuklar, sosyal medyada dünya çapında popüler bir uygulama olan 'Mannequin Challenge' ile zamanı durdurdu. Hastane'de düzenlenen yılbaşı kutlaması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çocukların aileleri ve hastane personeli de katıldı.

KİTVAK-Kemik İliği ve Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için yılbaşı  kutlaması düzenledi. Çocuklar, 'Bayram Abla' animasyon ekibinin noel baba, noel kız, örümcek adam ve kovboy kıyafetleri giyen animatörleri ile keyifli anlar geçirdi. Zorlu tedavi süreçlerinden geçen çocuklar, aileleri ve hastane personeli sosyal medyada hızla yayılan 'Mannequin Challenge' ile mutlu geçirdikleri dakikaları dondurdu. Yapılan çekim sırasında oldukça eğlenen çocuklar, yeni yıl pastası kesti. 2017 yılından neler beklediği sorulan çocuklar, hediye yerine eve ya da gezmeye gitmek istediklerini söyledi. Sterilize edilmiş ortamda tedavi gören çocuklar, bu ortamın dışına çıkamadıkları için eğitim ve oyun aktivitelerini de hastane içerisinde gerçekleştiriyor. Özel anların dışında ziyaretçi kabul edilmeyen merkezde çocuklar sadece refakatçi aileleri ve hasta arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Bu nedenle çocukların yaşadıkları nadir anlardan birini dondurması farklı bir anlam kazandı.

2017'DEN SAĞLIK İSTEDİLER

Partiye katılan çocuklardan 5 yaşındaki İbrahim Efe Gök, yeni yılda hediye yerine sadece evine ve gezmeye gitmek istediğini söyledi. 13 yaşındaki Sevim Çelik de "2017'de inşallah iyileşirim. Okula gitmek istiyorum. Otelde tatile gitmek istiyorum. Gezmeyi istiyorum" dedi. Gülsen Atıcı ise oğlu Anıl'ın 7 aydır tedavi gördüğünü belirterek, "2016 çok çok zordu. 2017 yılından sağlık bekliyoruz, başka hiçbir şey değil. Hiç bir şeyi yokken birden çıktı. İnşallah birden gidecek. 2017'den sağlık ve mutluluk bekliyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, 2017 yılına umutla girdiklerini belirterek, "Mutlu, huzurlu bir Türkiye, sağlıklı çocuklar ve güzel bir gelecek için yeni yıla merhaba diyoruz. 2017 yılından umutluyuz" dedi.

'ONLARI BÖYLE MUTLU GÖRMEK UMUT VERİYOR'

Çocukları partide eğlendiren 'Bayram Abla' animasyon ekibinden Rus uyruklu Galina Emir ve kızı Anna Kolomeyçuk partide çocuklarla birlikte eğlendiklerini ifade etti. Kolomeyçuk, 13 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Ben 9 Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünde öğrenciyim. Normalde profesyonel olarak çalışıyoruz ama buraya gönüllü olarak geldik. Çocuklara moral vermek için geldik. Dün nasıl hissedeceğimi düşündüm, ama onları böyle mutlu görmek umut veriyor, umarım iyileşecekler."

'PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü silahlı saldırı hakkında görüşü sorulan Galina Emir, "Çocukların ulusu yoktur. Çocuklar her yerde çocuk. Rus, Türk fark etmez" dedi. Anna Kolomeyçuk ise haberleri izlediğinde provokasyon olduğunu düşündüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler düzelmeye başlamışken bu olayın meydana gelmesi bana provokasyon olduğunu düşündürdü. Bugün Moskova'da Halep ile ilgili toplantı gerçekleşecek. İki ülke arasında ilişkilerin bozulacağını düşünmüyorum. Ben de turizm okuyorum, umarım bu yıl turistler gelecek. Ben hayatımın yarısını Türkiye'de geçirdim. Rusya'daki akrabalarım ve buradaki arkadaşlarım arasında köprü olmak istiyorum. İki ülke arasında ilişkilerin iyi olmasını istiyorum."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title