Haberler

Liverpool-Manchester City Maçı İçin Bilet Çılgınlığı

Güncelleme:

Premier Ligde 13 Nisan Pazar günü oynanacak ve zirveyi yakından ilgilendiren Liverpool-Manchester City maçı öncesi bilet fiyatları dudak uçuklatıyor.

Premier Lig'de oynadığı 33 maçta topladığı 74 puanla takipçisi Chelsea'nin 2 puan önünde zirvede yer alan Liverpool, 34. haftada Anfield Road'da 31 maçta 70 puanla üçüncü basamakta yer alan ve ligin gizli lideri olarak lanse edilen Manchester City'i konuk edecek.

13 Nisan Pazar günü oynanacak karşılaşma Liverpool camiası tarafından son Premier Lig şampiyonluğunun kazanıldığı 1989-1990 sezonundan bu yana geçen 24 yıl içinde çıkılacak en önemli karşılaşma olarak görülüyor.

Manchester City'nin şampiyonluk yolundaki en önemli rakip olması da Liverpool taraftarının bu tarihi maça olan ilgisini artırıyor.

Ancak çoğu koltuğu sezonluk kombine olarak satılan Anfield Road'da, kombinesi olmayan Liverpool taraftarının bu maçı izlemesinin maliyeti oldukça yüksek.

Aracı bilet satış şirketleri ve tur acentalarının elinde bulunan biletlerin en ucuzu ise kale arkasında bulunan Kop tribünü için yaklaşık 2700 Türk Lirası'ndan satılıyor. Eğer maçı Kop tribününden değil de, bizim statlarda maraton tribün olarak lanse edilen Anfield Road'daysa Yüzyıl tribünü olarak adlandırılan bölümden izlemek isteyen taraftarlarsa 5 bin Türk Lirası'nı gözden çıkartmak zorunda...

Bir sezona bedel

Bilet fiyatlarında fahiş artışı ortaya koyan en belirgin kıyaslamaysa Kop tribünü üzerinden yapılabilir. Sezonluk kombine fiyatı 710 Sterlin olan Kop tribününden Manchester City maçını izlemenin maliyeti 795 Sterlin...

Deplasmana gelecek Manchester City taraftarıysa rakip taraftara oranla bilet fiyatı konusunda daha şanslı. City taraftarı takımları için şampiyonluk yolunda büyük önemi olan bu karşılaşmayı 1300 ile 1500 Türk Lirası arasında değişen fiyatlarla izleyecebilecek.

Liverpool taraftarı tepkili

Liverpool tribünlerinin önemli taraftar gruplarından olan "Shankley'in Ruhu" grubunun sözcüsü yaptığı açıklamada fahiş bilet fiyatlarının utanç verici olduğunu belirterek, " Kulüp ortaya çıkan bu durumla ilgili acil önlem almalı. Ortaya çıkan üst düzey fiyatlar taraftarları rahatsız ediyor. Kulübü ve taraftarları özellikle karaborsa biletlere karşı da uyarmak istiyorum. Karaborsa bilet satışı stat civarında değil internet ortamında oluyor. Kulüp bununla ilgili de ciddi bir mücadele içine girmeli " diye konuştu.

Hillsborough kurbanları için anma

Tarihler 1989 yılının 15 Nisanı'nı gösterdiğinde yaşanan ve dünya futbol tarihine en kara gün olarak geçen Hillsborough faciasının 25. yıldönümü nedeniyle hafta sonu Ada'da bütün maçlar 7 dakika geç başlayacak ve tüm mücadeleler öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Hillsborough Stadyumu'nda oynanan Sheffield Wednesday - Liverpool karşılaşmasında maçın başlamasının ardından stat dışında kalan binlerce Liverpool taraftarının kapıların açıklmasının ardından tribüne akın etmesi sonrası yaşanan izdihamda 96 Liverpool taraftarı ezilerek ölmüş, 766 Liverpool taraftarıysa yaralanmıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Liverpool Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title