Haberler

Uzmanlar Uyardı: Kuzey Kutbu Soğumazsa Donacağız

Güncelleme:

Uzmanlar, Kuzey Kutbu soğumaz ise Türkiye'yi daha şiddetli soğukların beklediği konusunda uyardı.

-30 dereceleri gören Erzurum ve Ardahan'da kutuplardan daha soğuk günler yaşanıyor. Uzmanlar, "Kuzey Kutbu'nun ısınması, soğuk hava tabakasının güneye kaymasına neden oluyor. Kuzey Kutbu soğumazsa donacağız" dedi.

"SOĞUK HAVA GÜNEY BÖLGELERE DOĞRU KAYIYOR"

Meteoroloji uzmanları, özellikle bölgemizde yaşanan aşırı soğukların nedeninin, Kuzey Kutbu'nun yeterince soğuk olmamasından kaynaklandığını söyledi. Kuzey Kutbu'nun ısınmasının, bazı bölgelerden soğuk havanın güneye doğru kaymasına neden olduğunu belirten uzmanlar, soğuk hava tabakasının daha da soğuğa neden olacağı görüşünde.

"SON 1 AYDIR KUTUPTAN BÖLGEMİZE SOĞUK HAVA SARKIYOR"

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi iklim bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kuzey Kutbu ne kadar ısınırsa, kutbu çevreleyen ve soğuk havayı kutupta tutan hava akımı (polar jetstream) zayıflar. Bu akımın zayıflaması bazı bölgelerden soğuk havanın bölgesel olarak güneye doğru kaymasına neden olabilir. Son 1 aydır kutuptan bölgemize doğru sarkan bir soğuk hava tabakası bulunuyor. Bu soğuk hava tabakasının önümüzdeki günlerde daha da soğuması bekleniyor.

"KUZEY KUTBU 0 DERECEYKEN KARS -20"

Kuzey Kutbu 0 derece seviyesinde olduğunda Kars -20 dereceye düşebiliyor. Geçtiğimiz senelerde benzer bir olguyu ABD'nin doğu kıyıları da yaşamıştı. Şimdi de sıra bize geldi. Kuzey Kutbu soğumazsa bizim bulunduğumuz enlemlerdeki bölgeler sıklıkla soğuk hava akımları görebilir." Kuzey Kutbu soğumazsa Türkiye donacak

"ISINMA HIZLANIYOR"

İTÜ Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Dünyanın ısısının değişmesi, Kuzey Kutbu'ndaki ısınmaya bağlı olarak hızlandı. Bizim için en önemli şey Kuzey Kutbu'nda yaşanan ergime. Buzulların ergimesi sonrasında dünyanın ısınması hızlanıyor; bu her geçen gün artacak. Önümüzdeki yıllarda 1 derecelik sıcaklık artışı 15 yılda bir hatta daha hızlı yükselmeye başlayacak. Esas tehlike bu. 2030'a kadar dünya bir derece daha ısınacak" dedi.(Kaynak: Haberturk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Habertürk İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title