Haberler

Biden döneminde bir ilk! Kuzey Kore füze fırlattı, akıllara Kim'in kız kardeşinin tehdidi geldi

Güncelleme:

Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin geçen hafta sonu, kısa menzilli füze testleri gerçekleştirdiğini duyurdu. Yetkililer, füzelerin Kuzey Kore'yi nükleer silah programından caydırmak için alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararları kapsamındaki füzeler olmadığını belirtti. Biden döneminde gerçekleştirilen bu ilk füze fırlatma girişimi akıllara Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'un "ABD yatağında rahat yatmak istiyorsa, kötü kokular çıkarmaktan kaçınsın" tehdidini getirdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Japonya ve Güney Kore ziyaretlerine Kuzey Kore'den yanıt geldi.

Beyaz Saray'da gazetecilere telekonferans yöntemi ile açıklama yapan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililer, medyada yer alan haberleri doğrulayarak Kuzey Kore'nin birkaç kısa menzilli füze testi yaptığını tespit ettiklerini açıkladı.

WASHINGTON İLE PYONGYANG ARASINDAKİ DİPLOMASİ KAPILARI KAPANACAK MI?

Yetkililer, seyir füzesi türündeki füzelerin Kuzey Kore'yi nükleer silah programından caydırmak için alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Kararları kapsamındaki füzeler olmadığını ifade etti. ABD'li yetkililer söz konusu testlere ilişkin daha fazla detay vermedi.

Bu adımın, Washington ile Pyongyang arasındaki diplomasi kapısını kapatıp kapatmadığına ilişkin soruya ise yetkililerden biri, "Bunun kapıları kapatan bir faaliyet olduğunu düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Biden döneminde bir ilk! Kuzey Kore füze fırlattı, akıllara Kim'in kız kardeşinin tehdidi geldi

BIDEN GÖREVE GELDİKTEN SONRA FIRLATILAN İLK FÜZELER

Bu testler, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmesinden sonra Kuzey Kore tarafından fırlatılan ilk füzeler olması dolayısıyla önem arz ediyor.

Pyongyang'ın bu testlerle Biden yönetiminin Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorununu diplomatik müzakerelerle çözme teklifini dikkate almadığı mesajını verdiği de konuşuluyor.

Biden yönetimi Kuzey Kore'ye yönelik ABD politikasını gözden geçirirken, eski Başkan Donald Trump'ın yetkilileri ile istişare ettiği iddia ediliyor.

Biden döneminde bir ilk! Kuzey Kore füze fırlattı, akıllara Kim'in kız kardeşinin tehdidi geldiKim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong.

KİM'İN KIZ KARDEŞİ ABD'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, Austin ile Blinken'ın Asya ziyaretinden hemen önce bir açıklama yaparak "ABD yatağında rahat yatmak istiyorsa, kötü kokular çıkarmaktan kaçınsın" tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Beyaz Saray Kuzey Kore Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (31)

Rıfat:

Bi kuzey kore kadar olamadıkya

19
6
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Hayırdır koçum, Kuzey kore bildiğin Irak;iran gibi atıp tutan bir ülke, İş yapan Ülke sadece yapar boş boş konuşmaz. . . Ülkemizi dandik ülkelerle bir tutman manidar. .

yanıt1
yanıt1
.:

Saddam içinde dünyanın sonunu getirecek füzeleri var diyorlardı en son çukurda saklanırken bulundu onun icin çok şey yapmayın kuzey koreyi

11
12
yanıtYanıtla
fv:

Olayın kısaca özeti bu, bravo

yanıt4
yanıt5
432:

helal olsun kuzey koreyi sonuna kadar abdye karşı destekliyorum kuzey kore abdye karşı her türlü kıyamet silahlarına sahip olmalı

17
2
yanıtYanıtla
kral:

kuzey kore sadece esip gürlüyor. . yağdığı yok. boş gaz

8
10
yanıtYanıtla
OKUYUCU:

Dinsizin hakkından imansız gelir sözünün hayat bulduğu nokta. . . ne oldu süper güç Amerika ? neden bunlara çok ses çıkartıp aksi yorumlar yapamıyorsun ??? yemedi mi ? :) keşke bir gün şu füzelerden üçer beşer tane sallasalar size bakalım süper manyak oluyor musunuz olmuyor musunuz ? :))))

14
4
yanıtYanıtla
Hey masallah:

Kız çok tatlı.

11
6
yanıtYanıtla
hulk:

kuzey kore halkı sadık olmasaydı çoktan abd askerleri işgal etmişti.

15
1
yanıtYanıtla
Sev sevme:

Sev sevme ama bir gercek var ki Abd bir kac saatte kilitler Kore fuze bile ucuramaz. Bos muhabbetler bunlar.

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title