Haberler

Kuvayi Milliye Klahramanı Efeler'de Yaşatılıyor

Efeler Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesi'nde Kuvayi Milliye kahramanlarından Asaf Gökbel'in adını taşıyan park düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta, Asaf Gökbel'in kaleme aldığı 'Milli Mücadelede Aydın' adlı kitap davetlilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Efeler Belediyesi tarafından Adnan Menderes Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'nde bulunan mezbelelik alan, park haline dönüştürülerek mahalle halkının hizmetine sunuldu. Düzenlenen açılış törenine Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Başkan Adayı M. Mesut Özakcan, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, MHP'li belediye üyesi Ethem Yeşilyurt, Asaf Gökbel'in "Milli Mücadelede Aydın" adını verdiği kitabını günümüz Türkçesine çeviren Hüseyin Kuruüzüm, Gökbel'in gelinleri Nazmiye ile Emel Gökbel ve torunları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sedat Uygun, Efeler Belediyesi'nin mahallelerine üçüncü parkı kazandırdığını belirterek Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a teşekkür etti.

Asaf Gökbel'in ismini yaşatmak üzere açılan parka ismini verdiklerini belirterek, Kuvayi Milliye kahramanın hayatını anlatarak açılış konuşmasına başlayan Başkan Özakcan," 1892 yılında Çine'de doğdu. Aydın ve İzmir'de öğrenimini tamamladıktan sonra Ziraat Bankasında memur olarak görev yaptı. 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgali üzerine Aydın'a gelerek Yörük Ali Efe ile buluşmuştur. Yağcılar köyünde 17 kişi ile ilk Kuvayi Milliye teşkilatlanmasını gerçekleştirmiştir. Milli mücadele sonrasında Asaf Gökbel, Atatürk tarafından Türk Ocağı başkanlığına getirilmiştir. 1939 ve 52 yılları arasında Aydın Belediyesi'nde çalışmış, 2 yıl belediye başkan yardımcısı olarak ta görev yapmıştır. Asaf Gökbel tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. 1964 yılında anılarını "Milli Mücadelede Aydın" isimli kitapta toplamıştır. Bu kitap, Hüseyin Kuruüzüm tarafından Türkçeye çevrilmiş ve Efeler Belediyemizin Kültür Yayınları arasında çoğaltılıp basılmıştır. Geçmişimizin iyi bilinmesi, ülkemizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin sahip çıkılması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir Türkiye, daha gelişmiş bir Türkiye Cumhuriyeti bırakabilmek için böyle bir çalışmaya ortak olduk. Bu görev yerel yönetimlerden başlayarak ülke genel yönetimimize kadar, ulusça birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içinde yaşayarak, ülkemizin her alanda kalkınmasını sağlayarak mümkün olabilir. Biz Efeler Belediyesi olarak hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden, din, dil, ırk, mezhep, renk ayrımı gözetmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklayarak görev ve hizmet anlayışı içerisinde olduk. Bu yönümüzle de vatandaşımızda yüzde yetmişlik, seksenlik memnuniyet oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Mezbele haldeki alanı parka dönüştürerek çocuklar için oyun alanı, fitnes aletleri, yaşlılar için oturma grupları yerleştirdiklerini söyleyerek park hakkında bilgi veren Başkan Özakcan, " Çağdaş toplum ve kentlerde parklar çok önemlidir. Bu parkımızla birlikte 56'ıncı parkımızı vatandaşımızın hizmetine açmış olduk. Adnan Menderes Mahallemiz de ise üçüncü parkımız, dördüncüsü de yakında hizmete girecek" dedi.

Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi protokol üyelerince kesilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Efeler Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title