Haberler

Kurtulmuş Strasbourg'da 15 Temmuz Programına Katıldı

Perşembe akşamı Avrupa Türk Demokratlar Birliği derneği UETD teşkilatı tarafından Strasbourg Hilton otelinde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programına 400 kişi katıldı.

Perşembe akşamı Avrupa Türk Demokratlar Birliği derneği UETD teşkilatı tarafından Strasbourg Hilton otelinde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programına 400 kişi katıldı. Fransa ve yakın komşusu Almanya'dan gelen UETD, DİTİB, sivil toplum derneklerin üyeleri katıldı. Programa katılan davetliler arasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş, AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer, Strasbourg Başkonsolos'u Özgür Çınar, AK nezdinde Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan İşcan ve eşleri bulundu. Program Kuran-ı Kerim ardından İstiklal Marşın okunması ve UETD temsilcilerin hoş geldin konuşmalarıyla açıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş davetlilere yaklaşık 45 dakikalık konuşmasında özetle şu mesajları iletti:

"Türkiye'de yaşanan darbeler her zaman Türkiye'nin gücünü zayıflatmak için yapılmıştır. Bu terör olayları nereden çıktı Türkiye'nin gücünü zayıflatmak için yapıldı. Rahmetli Adnan Mendres'in idamı, 12 Eylül askeri darbe, 28 Şubat ve Türkiye tarihinde yaşanan darbe girişimleri hep ülkeyi zayıflatmak için yapılmıştır. Darbeler hep önceden başkaları tarafından planlanmış hazırlanmıştır. 15 Temmuz darbesi artık herkese göstermiştir, artık Türkiye'de darbe yapılamaz. Bu ülke için dua eden 1 milyar 700 milyon Müslümanları asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitleri, gazileri asla unutmayacağız, unutturmayacağız. FETÖ' cülerin hainlerin yaptıklarını burunlarından fitil, fitil getireceğiz. Herkes bunun hesabını verecek. FETÖ algı operasyonlarına dikkatli olun. İhanetin en büyüğü yapıldı. Suç şebekesi FETÖ ile hukuk içinde mücadelemizi sürdüreceğiz'.

Dünyaya Anlatmakta Zorlanıyoruz

Başkonsolos Özgür Çınar yaptığı kısa konuşmasında FETÖ darbesini dünyaya anlatmakta zorlanıyoruz. Ama biz yine anlatmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize, gazilerimize olan borcumuzu ödemek için anlatmalıyız dedi. Avrupa ülkelerinde 5. Strasbourg'ta, Türkiye ile 103. '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programını izleyenler tekbir getirerek FETÖ terörünü lanetledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Strasbourg Hilton otelinde yapılan programdan görüntüler

-Başbak. Yard. N. Kurtulmuş'un konuşması

-salonda davetliler - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevgi Kurtulmuş Özgür Çınar Türkiye Politika Güncel Haberler

title