Haberler

Köylerde hayvanlara saldıran kurtlar 29 koyun, 1 buzağı ile 3 köpeği telef etti

Güncelleme:

Edirne'de son günlerde köylere inen aç kurtlar, hayvanlara saldırıp 29 koyun, 1 buzağı ile 3 köpeği telef etti. Kurtların saldırıları üzerine, besiciler, ellerine tüfek alarak gece ve gündüz, hayvanlarının başında nöbet tutmaya başladı.

Edirne'nin merkeze bağlı Demirhanlı, Hacıumur'un da aralarında bulunduğu bazı köylere son günlerde inen aç kurtlar, ahırlarda ve açık arazide otlatılan hayvanlara saldırmaya başladı. Kurtların saldırısında Demirhanlı'da 29 koyun, Hacıumur'da 1 buzağı, Ortakçı'da 3 köpek telef oldu. Kurt saldırılarına karşı hayvanlarını korumak için önlem alan besicilerin bazıları ahırlarını daha güvenli hale getirirken, bazıları da ellerine av tüfeğini alarak ahırlarının önünde geceleri nöbet tutmaya başladı.

TÜFEKLE NÖBET TUTUYOR

Hacıumur köyünde besicilik yapan Selçuk Sezgin, kurtların saldırısı nedeniyle hayvanlarının bulunduğu köy dışındaki ahırında geceleri tüfekle nöbet tutmaya başladı. Kurtların vurulmasının yasak olduğunu belirten Sezgin, "Kurtlar köyde komşularımızın hayvanlarına saldırdı, zarar verdi. Biz de her gece nöbet tutuyoruz. Bizi de ilk defa ziyaret etti. Köpeklerimizin havlamasıyla fark ettik geldiğini. Vurulması yasak olduğu için geldiğinde, korkup kaçması için havaya ateş ettik. Bizim hayvanları baktığımız yer köyün dışında olduğu için kurtlar bizim için daha büyük bir tehlike arz ediyor. Bu kurtlar çipli olduğu için bunları, anladığımız kadarıyla, takip edebiliyorlar. Bunları toplayıp, olması gereken yerlere, ormanlara bırakılırsa biz çok memnun oluruz. Burası açık bir doğa hayvanlarımızı zaten çok zor bakıyoruz. Bir de her gece böyle nöbet tutmak zorunda kalırsak işimiz bayağı zor" diye konuştu.

Kurtlar, köylere inip hayvanlara saldırınca tüfekle nöbet tutmaya başladılar

"MAĞDUR DURUMDAYIZ"

Hacıumur'da besicilik yapan Ayhan Cansever, aç kurtların bir buzağıyı, daha doğar doğmaz yediğini ve bunun için çok üzgün olduklarını söyledi. Cansever, "Gece yarısına kadar bir ineğimizin doğum yapmasını bekliyorduk. Sonra bir belirti göstermeyince biz de eve girdik. Sabah kalktığımızda bir de baktık ki, inek doğurmuş fakat buzağının içini kurtlar yemiş. Buna çok üzüldük. Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Kurtların genelde hep küçükbaş hayvanlara saldırdığını biliyoruz. Büyükbaş olarak ilk defa bizim başımıza geldi. Tedirginiz, 20 senedir hayvancılık yapıyorum daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım, üzgünüz. Gece belli bir saate kadar önlem olarak bekliyoruz, açık işletme yani, ahırımıza da aydınlatma yaptık. Biz mağduruz, kurtların, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından doğaya bırakılan çipli kurtlar olduğunu duyduk, vurulması yasakmış. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Gece kurt geldiğinde hayvanlarımızı öldürmeye başladığında vurmakta yasak olduğu için biz ne yapacağız. Bu kurtlar ormanlık alana bırakılıyor, bizim burada ormanlık alanda yok, buraya nasıl geldiler. Biz yardım bekliyoruz, ya da buradan alınıp başka yere götürülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kurtlar, köylere inip hayvanlara saldırınca tüfekle nöbet tutmaya başladılar

"ÜÇ KOYUNUMU BOĞAZINDAN ISIRDILAR"

Kurtların korunaklı ahırda bulunan, 3 koyununu boğazında ısırarak yaraladığını söyleyen Emiş Altınkılıç, "Gece yarısı kurtlar gelmiş, koyunlarıma saldırmış, 3'ünü yaralamış ama köpekler karşı gelmiş. Sabah geldiğimizde koyunlar kan içindeydi, boğazlarından ısırmışlar ama etraf çevrili olduğundan dışarı çekememiş. Koyunların şimdi boğazı şiş, hiç bir şey yemiyorlar. 40 yıldan beri bu köyde yaşıyorum ve hayvancılık yapıyorum. Böyle bir olay hiç yaşamadım, çok şaşırdık. Çok korkuyoruz, gece artık 3-5 defa kontrol yapıyoruz. Bizim geçim kaynağımız bu hayvanlar, bu sayede geçiniyoruz. 60 yaşında geçinmek için bu işlerle uğraşıyorum" dedi.

Kurtlar, köylere inip hayvanlara saldırınca tüfekle nöbet tutmaya başladılar

KURDU GÖRÜNTÜLEDİ

Çiftçi Yaşar Çakıcı ise tarlada çalışırken, yakınlarına gelen bir kurdu cep telefonu ile görüntüledi. Tarlada çalışırken gördüğünün köpek olduğunu sandığını ancak daha sonra bir kurt gördüğünü söyleyen, Çakıcı, "Geçenlerde tarlada çalışıyordum, sonra köpek gördüğümü sandım arkamdan geliyordu, birde baktım ki kurtmuş. Telefonla videosunu çektim ardından köye saldırılar başladı.Biz de hayvancılık yapıyoruz, tedirginiz. Önlem alınması gerekiyor çünkü kışın aç kalınca daha fazla gelmeye başlarlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

DBY:

Doğru dürüst ne orman ne de avcılar yüzünden hayvan popülasyonu kaldı. Kurt ormanda av bulamadığı için geliyor zaten. Ne yapsın hayvan ağaç mi kemirsin.

5
2
yanıtYanıtla
Sumsuklu:

Maden sahalari icin orman birakmayanlara söyle sen onu sıkarsa. Mesela Cengize

yanıt0
yanıt0
yANLIŞI DOĞRU BİLMEK:

Allah Allah hani doğada hayvanlar ihtiyacı kadar avlanır karnını doyurur kalanıda çakallar karıncalar sırtlanlar vb yer hiç bir şey telaf olmaz diye bilirdik. İhtiyacından fazlasını mı öldürmüş bu kurt yani?

3
3
yanıtYanıtla
Bebe:

He gardaş öyle yapmiş ondan adi canavar

yanıt0
yanıt1
Yahya:

Kaç tane aç kurtlar gelmiş oraya, düşünün.

yanıt0
yanıt1
BOZKURT:

BİZ İNSANOĞLU HEP KENDİ ELİMİZLE ETTİĞİMİZ DOĞANIN DÜZENİNİ BOZDUGUMUZDAN HERŞEY BAŞIMIZA GELİR GELMEKTEDİR YABAN HAYVANLARININ YAŞAM ALANLARINI YOK EDİYORUZ AVA GİDİYORUZ TAVŞAN DAĞ KECİSİ GİBİ HAYVANLARI RESMEN TÜKETİNCEYE KADAR AVLIYORUZ SONRA KURTLAR AÇ KALINCA YEMEK İÇİN BİZİM YERLERİMİZE BİZİM MALLARIMIZA GELİNCE VAY TELEF OLDU TELEF ETTİ ÖNCE KENDİ ALANIMIZA RİAYET EDECEGİZ SONRA YABAN HAYVANLARINA SUÇ BULACAGIZ

5
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Bağlayın oralara şu sokaklarda çoluk çocuğa saldıran sokak köpeklerini hem kurtlar beslensin, hem halk kurtulsun

3
0
yanıtYanıtla
Sulo:

Hayvan hakları dediler Yaban hayvanlara hazır yem bıraktılar yaban hayvanları hazıra alıştılar. Yaban hayvani vücudu, yemesi,içmesi, yatması,kışın kış uykusu veyasamasinin diyer kademeleri ona güre ayarlanmıştır yani kendi doğasında ayarlanmıştır. Hayvan severler denilen Hayvan yemini sevenler Hayvanların Dogasinida bozdular

1
0
yanıtYanıtla
hak:

bu mevsimde aç kurtlar haberi. bu milletin kafayı yemesine az kaldı ha gayret medya.

1
0
yanıtYanıtla
eser:

gelde böyle kurdu. . . .

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title