Haberler

Künib Tanıtım Günleri 11-12 Nısan'da Bakü'de Yapılacak

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. KÜNİB, 11 Nisan 2015 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "KÜNİB Tanıtım Günleri" adlı önemli bir organizasyonun başka bir ayağını gerçekleştirecek. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin katılacağı program, Azerbaycan'daki öğrencileri Türkiye üniversiteleriyle buluşturarak, gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Programa Farklı Ülkelerden Üst Düzey Konuklar ve 32 Üniversite Rektörü Katılacak

Türkiye ve diğer ülkelerden çok sayıda devlet adamı, yetkili, bürokrat ve üniversite rektörünün de katılacağı program, 11 Nisan 20415 Cumartesi günü saat 09.30'da Parkinn By Radisson Hotel'de başlayacak. Programa, Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Alper Coşkun, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'den 32 üniversite rektörü ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katılacak.

"KÜNİB, Gençleri Geleceğe Hazırlayan Dev Bir Birlik Olma Yolunda İlerliyor"

Organizasyonun "Düzenleme Komitesi Başkanlığı"nı yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KÜNİB'in yalnızca üniversite yönetimlerinden değil, aynı zamanda gençlerden de gücünü alan ve gençleri geleceğe hazırlayan dev bir birlik olma yolunda ilerlediğini vurguladı. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, birlik tarafından düzenlenen gençlik kurultayları, sempozyumlar ve "KÜNİB Tanıtım Günleri" gibi çeşitli programları bu konuda örnek gösterdi. Öte yandan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Gelecek ancak gençleri yetiştirerek kurulabilir. Dünyayı değiştirenler onları seyredenler değildir. Kaderimize küserek dünyayı değiştiremeyiz. Onunla barışarak, bu toprakların ruhunu okuyarak onu değiştirebiliriz. Gençleri değiştirerek geleceğimizi koruyabiliriz." diyerek, bir gelecek projeksiyonu olarak KÜNİB'in gençlerle ilgili çalışmalarının tarihi bir değere sahip olduğunu belirtti.

Organizasyonun Bu Yılki İlk Ayağı 14-15 Mart Tarihlerinde Üsküp'te Yapıldı

Organizasyonun bu yılki ilk ayağı 14-15 Mart tarihleri arasında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı. "KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı" kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ ülkelerinden üniversite rektörlerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda rektörler; öğrenci değişim programları ve ortak projeler başta olmak üzere yükseköğretimin evrensel sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca KÜNİB çatısı altında gelecekte yapılması planlanan projeler ve ortak faaliyetler hakkında katılımcılar çeşitli öneriler gündeme getirildi. Toplantı, Kafkasya Bölgesi başta olmak üzere tüm dünyayı ilgilendiren çeşitli konular ve meseleler açısından da verimli gündem maddelerini tartışmaya açması bakımından dikkat çekmiş, karşılıklı 'Mevlana Protokolleri' imzalanmıştı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Kafkasya Ardahan Bakü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title