Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "NATO'nun tatbikatındaki rezaleti hep beraber gördük. Bu kabul edilebilir bir şey değil. 'Filanca memurumuz yapmış, ayıp etmiş' diye geçiştirilecek bir şey de hiç değil." dedi.

Kurtulmuş, UNESCO Uluslararası Hoşgörü Günü etkinlikleri dolayısıyla Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen "Tarihten Bize En Güzel Miras: Barış ve Hoşgörü" toplantısında, Türkiye'nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirterek, ne kadar zorluklarda kalınırsa kalınsın, milletin ferasetiyle bu zorlukların üzerinden gelindiğini anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak TİKAD'a her zaman çalışmalarında destek olacaklarını ve omuz omuza çalışacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu topraklarda kadın, her zaman bu milletin kaderini belirleyici ve tayin edici olmuştur. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra bugün Türkiye Cumhuriyeti olduysak bunda kadınlarımızın büyük payı vardır. En son 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın cesaretle tankların önüne çıkması hem cesaret hem de merhametle, o darbeci askerleri tanktan indirebilecek şekilde yol gösterici olabilmesi, dünyada hiçbir ülkenin kadınına nasip olamayan bir feraset ve cesarettir. Bundan dolayı da Türkiye'yi bu hale getiren çok değerli kadınların her birisine yürekten sevgi ve bağlılığımızı ifade ediyoruz." diye konuştu.

Türk kadınının iş dünyasına ve çalışma hayatına katılım oranlarının ve eğitim düzeyinin giderek yükselmeye başlamasının son derece sevindirici olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Kadınlar da Türkiye'nin kalkınmasında öncü rolünü sürdürmeye devam edecek. TİKAD'ı bu özelliği ile de önemsediğimizi ifade etmek isterim." dedi.

Numan Kurtulmuş, içinde yaşadığı coğrafyanın Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada 24 büyük medeniyet yaşamış, her birinden geriye büyük eserler kalmış. Bu anlamda Anadolu coğrafyası medeniyetlerin buluştuğu bir yer. Bu coğrafyada birçok eser gün yüzüne çıkarılmış ama bir çoğu da gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Bu anlamda yapacak çok işimiz var. Hoşgörü ve barış anlamında baktığınızda da Aziz Nikola, Meryem Ana, Eyüp Sultan Hazretleri, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hacı Bayram Veli de burada. Anadolu toprakları insanlığın da merkezi olan bir yerdir. Tarih boyunca başı derde girmiş olanın geldiği ve kendisine huzur bulduğu topraklar, bu topraklardır. Bu topraklarda 72 millet barış içinde yaşamıştır. Şimdi bunların yeniden farkına varmamız lazım.

İslam üzerinden büyük bir algı operasyonu uygulanıyor. Buna karşı çıkacak olan da bu topraklardır. Özellikle TİKAD'ın bu anlamda çok büyük bir sorumluluğu olduğunu ifade etmek isterim. Ötekileştirmemeyi insanlık müktesebatı olarak görüyoruz. Bizim büyük medeniyetimiz, bu büyük coğrafyada karşısındakini ötekileştirmeden, hakim olduğu coğrafyada insanlara barış ve huzuru getirdi."

"Türkiye muazzam bir zenginliğe sahip"

Komşuluk ilişkilerine de değinen Kurtulmuş, gelecek dönemde bu anlamda Türkiye'ye önemli görevler düştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Önce yabancı düşmanlığı şeklinde başlayan sonra İslam karşıtlığı şeklinde devam eden sonra Türkiye düşmanlığı şekline dönüştürülmeye çalışılan bir siyesi trend var. Batı ülkelerinde devam ediyor. En son NATO'nun tatbikatındaki rezaleti hep beraber gördük. Bu kabul edilebilir bir şey değil. 'Filanca memurumuz yapmış, ayıp etmiş' diye geçiştirilecek bir şey de hiç değil. 1990'lar başında ABD'nin Irak'ı işgali ile önce siyasi trend olarak başlayan, think-tank müesseselerinde son derece iyi kurgulanmış, üretilmiş bir korkudur. Bu üretilen korkuyu besleyecek şekilde İslam dünyasında da çok sayıda yanlış uygulamanın olduğu çok açık. Aslında birbirine karşı gibi görünen bu iki unsur bir araya geliyor ve bütün İslam dünyası çöp tenekesine atılmaya çalışılıyor. Buna sahip çıkacak olan Türkiye'dir. Birçok olumsuzluk yaşanmasına rağmen, Ermeni, Rum kültürü ile bir arada yaşanıyor."

Konuşmasında turizm verilerine de değinen Kurtulmuş, "2017'nin ilk 9 ayında Türkiye 'ye gelen Alman turist sayısı 3 milyona yaklaştı. Almanya'da seçimlerde neredeyse her gün 'Türkiye'ye gitmeyin' propagandaları yapıldı. Bu olumsuz propagandalar sonrası çok az Alman turistin gelmesi gerekirdi ama siyasetin dili başka, turizmin dili başka. Çünkü onlar Türk halkının misafirperverliğini biliyor. Biz bu güzel örnekleri anlattıkça, karşımızdakiler ne yaparsa yapsın, güzel sonuç alacağımızı biliyoruz." dedi.

Bir başka önemli örneğin de Herakles Lahidi'nin Türkiye'ye getirilmesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'ye karşı karalama kampanyalarının yapıldığı bir dönemde UNESCO'nun yürütme kurulu seçimlerinde 195 ülke vardı, 184'ü oy kullandı. 184 ülkeden 154 ülkenin oyunu alarak yürütme kuruluna girdik. Türkiye en zor zamanında bile çok büyük gücü olan bir ülkedir. Bunu kendi gücümüzün manası bilelim diye söylüyorum. Hep birlikte Türkiye'nin bu gücünü artırmak, Türkiye'yi bütün platformlarda en iyi şekilde temsil etmek hem de dünyanın her yerinde Türkiye'yi yoluna devam ettirmek için mücadele etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

-" Turizim, dış politikadaki gelişmelerle yakından ilişkili"

Kurtulmuş, turizmdeki gelişmelerin dış politikalardaki gelişmelerle yakından ilişkili olduğunu vurgulayarak, bunlarla ilgili çalışmalarını sürdüklerini söyledi.

Bakan Kurtulmuş, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz darbe girişimi, terör tehditleri, Suriye ve çevresindeki gelişmelere rağmen yılın ilk 9 ayında turizm rakamlarının gayet güzel geldiğini belirterek, sözlerini, "26 milyon turist sayısına ve 20 milyar dolar civarında turizm gelirine sahip olduk. Yıl sonunda 31,4 milyon turist gelecek, 26 milyar dolar da turizm gelirimiz olacak. Bu yılın ilk 9 ayında dünya turizmi yüzde 7 gelişirken, Türkiye turizmi yüzde 27 büyümüş. Bu, Türkiye'nin bu olaylardan çıkabilecek bir rahatlıkta olduğunu da gösteriyor." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title