Haberler

Ulugöl Sonbahar Renkleriyle Büyülüyor

EYÜP ELEVÜLÜ - Doğu Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini barındıran Ulugöl, sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle doğaseverleri büyülüyor.

Karadeniz'de türkülere konu olmuş dereleri, göl ve şelaleleri ve yaylalarıyla doğa turizminde ivme kazanan Ordu, her mevsim ziyaretçilerine eşsiz görseller sunuyor.

Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin "36'ncı Tabiat Parkı" olan Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gezi programlarında yer alıyor.

Sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına bürünen ağaçların göle yansıması, doğaseverler tarafından fotoğraf karelerinde ölümsüzleştiriliyor.

İlçe merkezine 17 kilometre mesafede, 70-80 metre derinliğinde 80 hektarlık bir alana sahip Ulugöl, ziyaretçilerine göl çevresinde doğa yürüyüşü, mesire alanlarında ise piknik yapma imkanı sunuyor.

Özellikle son yıllarda Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancı turistleri de konuk eden Ulugöl, bölge turizmine gittikçe daha fazla katkı yapıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun her mevsim farklı güzelliklere sahne olduğunu söyledi.

İlkbaharda dağların güzel bir peyzaj yapılmış gibi çiçeklerle kaplı olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, "Bir insan boyunda, 2 ya da 2,5 metreyi geçmeyen boyutta orman gülü diye tabir edilen nefis kokulu çiçekler baharda bütün dağları kaplıyor. Bunların çoğu sarı renkte, bir kısmı mor ve kırmızı. Yaz ise ayrı bir güzellik. Burası yazın da yemyeşil olmaya devam eder. Çünkü sık sık yağmur yağar. Her taraf yeşildir. Irmaklar, şelaleler, derin vadiler, kanyonlar." dedi.

Yaylaların yazın ziyaretçilerine serin bir ortam sunduğunu aktaran Balkanlıoğlu, İstanbul, Antalya gibi bölgelerde insanlar 35-40 dereceyi bulan sıcaklarda kavrulurken Ordu'da 15 derece civarında doğal klimalı ortam bulma şansı olduğuna dikkati çekti.

- "Yeşilliklerdeki renk değişimi doyumsuz bir güzellik sergiliyor"

Balkanlıoğlu, sonbahar mevsimde büyüleyici bir manzarayla karşılaşıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Her taraf orman ve yemyeşil. Sonbaharda ise sarıdan kızıla doğru renk cümbüşü sunuyor. Bütün yeşilliklerdeki renk değişimi doyumsuz bir güzellik sergiliyor. Gördüğünüz manzara 'burası Avusturya Alpleri mi? İsviçre'den çok daha güzel' dedirtir. Kendi yakınımızda, elimizin altındaki, memleketimizdeki bu güzellikleri görmeden biz binlerce kilometre uzağa gidip binlerce dolar harcıyoruz. Şu günlerde de Ordu sonbaharı yaşıyor. İnsanlar buradaki güzellikleri gördükten sonra herhalde 'ölmeden önce cennete girdim' der. Gezip gördükten sonra intibalarını soruyoruz ve diyorlar ki 'Vali bey, sen abartmamışsın, çok daha eksik söylemişsin ve Ordu çok daha güzel.' Herkesi huzur bulmak ve bu güzellikleri yaşamak için Ordu'ya davet ediyorum."

Ulugöl'e gelecek herkesin büyük bir güzellikle karşılaşacağına işaret eden Balkanlıoğlu, "70-80 metre derinliğinde berrak, masmavi bir su ve ormanın içerisinde büyükçe bir göl. Çevresindeki ormanın renk cümbüşü, kurbağa ve kuş sesleri insanı mest ediyor. İnanın aslında burası Türkiye'nin en güzel gölü ama pek bilinmiyor. Burası sonbaharda herkesi davet ediyor." diye konuştu.

"Her saat renk cümbüşü değişebiliyor"

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ise turizm hareketliliğinin sağlanabileceği çok sayıda tabiat güzelliğinin ilçede mevcut olduğunu vurguladı.

Tanıtıma yönelik çok sayıda misafiri Ulugöl'de ağırladıklarını belirten Mert, tanıtım çalışmalarının meyvelerinin ilerleyen yıllarda alınacağına inandıklarını aktardı.

Mert, özellikle ekim ayının 20'sinden sonra sonbaharın tüm güzelliğiyle yaşandığını anlatarak şunları kaydetti:

"Türkiye'deki gezinti, yürüyüş yollarının içerisinde bu renk cümbüşünün yaşandığı 10 gezinti yolundan biri Ulugöl. Kırmızı, sarı ve yeşil ile diğer renk tonlarının en güzel, belirgin şekilde fotoğraflara yansıdığı mekan olarak Ulugöl öne çıkıyor. Özellikle son 10-15 günü yaşıyoruz. Sonrasında ağaçlardaki bu yaprakları bulmak mümkün değil. Her geçen gün ve her saat renk cümbüşü değişebiliyor."

Mert, ulusal bir derginin araştırmasında gölün, sonbahardaki yürüyüş yolları açısından ilk 10'da yer aldığını söyledi.

Belediye Başkanı Mert, gelişime yönelik yatırımların ve çalışmaların devam ettiğini belirterek, gelecek vadeden bir ilçe olarak turizme ve bölgeye katkı sağlayacaklarının altını çizdi.

Ürdünlü turist Rabei Soub da özellikle sonbaharın yansıttığı güzelliklerin kendisini cezbettiğine vurgu yaparak, "Benim gibi diğer Arap turistlerin de buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Burası çok güzel bir yer. Çok güzel göl ve ağaçlar var. Buranın gezilmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Kemal Mert Türkiye Ordu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title