Haberler

Troya Kültür Yolu Festivali'nde Ferhat Göçer Konseri

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali'nde Ferhat Göçer konser verdi. Festival kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin dördüncü durağı olan Troya Kültür Yolu Festivali'nde Ferhat Göçer konser verdi.

Troya Kültür Yolu Festivali'nin ilk gününde Anadolu Hamidiye Tabyası'nda düzenlenen açık hava konserinde sahnede Ferhat Göçer yer aldı. Binlerce Çanakkaleli, Ferhat Göçer'in şarkılarıyla eğlendi.

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi, bu yılki toplantısını ilk kez Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde gerçekleştirdi.

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale'de gerçekleşen toplantıda, kültür, sanat ve eğitim konularında karşılıklı işbirliği olanakları değerlendirildi.

Festivalde ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından sanat alanlarındaki fakültelerden farklı disiplinlerde birer eserin yer aldığı "Sentez İzler" adlı karma sergi de açıldı. Toplam 50 eserin yer aldığı sergi, hem fiziki hem dijital olarak Çanakkalelilerle buluştu.

Atatürk'ün sonsuzluk yolculuğu sergisi duygulandırdı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ardından düzenlenen tören ve bu törende Türk milletinin birleşmiş duygularıyla dolup taşan anların kaydedildiği fotoğraflardan oluşan "Atatürk'ün Sonsuzluk Yolculuğu" sergisi, Anadolu Hamidiye Tabyası 8. Bonet'te ziyarete açıldı.

Sergide yer alan fotoğraflar, Milli Kütüphane'nin zengin arşivinde özenle korunan özel bir albümün içinden seçildi. Her bir fotoğraf, o günün atmosferini, duygusunu ve halkın bağlılığını yansıtan bir pencere sunarken, sergiyi ziyaret edenler tarihin önemli anlarına tanıklık ediyor.

Türk resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil'in "Devrim Erbil'in Renkleri" sergisi Çanakkale Evi'nde festival boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Sanatçının farklı tekniklerle oluşturduğu özgün ve etkileyici eserlerinden örneklerin yer aldığı seçki, Çanakkale'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sanatın büyülü dünyasını bir araya getiriyor.

Öte yandan festival kapsamında Gelibolu Mevlevihanesi'nde Sema Mukabelesi gerçekleştirildi. Sema Mukabelesi'nde Postnişin Mehmet Çıtlak tarafından Mesnevi dersi verildi ve ardından Sema gösterisi yapıldı. ???????

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Ferhat Göçer Turizm Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title