Haberler

Trakya Üniversitesi'nde 1. Ulusal Edirne Sempozyumu Başladı

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde düzenlenen '1. Ulusal Edirne Sempozyumu' başladı. Sempozyumun açılış programında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin tüm zenginliklerinin anlatılacağını belirtti. TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Edirne'nin Türk tarihi açısından önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "1. Ulusal Edirne Sempozyumu" başladı.

TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Klasik müzik konseri ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, sempozyumdaki sunumlarda Edirne'nin tüm zenginliklerinin anlatılacağını söyledi.

Akademik faaliyetlerin önemine değinen Sezer, Edirne Valiliği olarak bilimsel araştırmalardan faydalandıklarını dile getirdi.

Edirne'nin stratejik konumu, tarihi ve kültürel misyonuyla önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Vali Sezer, şunları kaydetti:

"Edirne, Roma ve Bizans döneminde çok önemli bir kale şehir. Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kent. Bu medeniyetlerin katmanları üzerindeyiz, 3-4 medeniyetin üzerinde yaşadığımızı bilmenizi isterim. Bu güzel şehre ve insanlara hizmet etmek buradaki ekibin işi. Bilim insanları çalışmalarıyla bizlere rehber olacak. Bizler de bunları bakanlıklarımızın destekleriyle Valilik ve belediye olarak icraatlara dönüştüreceğiz."

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Edirne'nin Türk tarihi açısından çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti.

Edirne'nin tarihi, kültürü ve değerleriyle öne çıkan bir kent olduğunu anlatan Tabakoğlu, "Edirne'de muhteşem bir mirasa sahibiz. Büyük medeniyetlerin yaşadığı, Osmanlı'ya başkentlik yapmış mübarek bir yer. Beylikten imparatorluğa geçtiğimiz, Balkanlar'ı ve İstanbul'u fethettiğimiz, büyük düşünmeyi öğrendiğimiz bir şehir. Tarihi ve mimari anlamda çok önemli bir değer. Yaptığımız çalışmalarla bu zenginlikleri açığa çıkarmak istiyoruz." diye konuştu.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Edirne'nin kültür ve sanat değerlerinin ortaya konması ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Açılış programı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ve Prof. Dr. Müberra Gürgendereli'nin sunumlarıyla sona erdi.

Sempozyum, 4 Mayıs Cumartesi günü tamamlanacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Trakya Üniversitesi Erhan Tabakoğlu Yunus Sezer Sempozyum Edirne Rektör Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title