Haberler

Son dakika haber | Saniyeler içinde turşuyu kurdu, çeyrek altını kazandı

Güncelleme:

Saniyeler içinde turşuyu kurdu, çeyrek altını kazandı

15. Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'nde turşu kurma yarışması renkli görüntülere sahne oldu

ANKARA - Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu. 6 yarışmacı en hızlı turşuyu kurmak için yarışırken, saniyeler içinde cam kavanoza turşu kuran 61 yaşındaki Satı Özkan çeyrek altının sahibi oldu.

Turşusuyla ünlü Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl "gastronomi" temasıyla gerçekleştirilen 15. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejdeki atlılar, şehit yakınları, gaziler, Seymen ve halk oyunları ekiplerine, klasik otomobillere, bisikletçilere ve mehteran bölüğüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Festivale katılan vatandaşlar yöresel birçok ürünün tadına bakma fırsatı buldu. Kurulan stantlarda ürünler satışa da sunuldu.

Festival alanında 6 yarışmacı en hızlı turşu kurma yarışmasında hünerlerini sergiledi. Heyecanın zaman zaman zirve yaptığı yarışmada saniyeler içinde cam kavanoza turşu kuran 61 yaşındaki Satı Özkan, yarışmanın ödülü olan çeyrek altının da sahibi oldu. Turşusunda salatalık, dereotu, sarımsak, top karabiber ve sirke kullandığını söyleyen Özkan, yarışmayı kazandığı için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, yaklaşık 2 yıllık bir özlemin ardından festivalin bu yıl gastronomi temasıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, 'Dünyanın tek turşu festivali Çubuk'ta' sloganıyla 2005 yılında yapılmaya başlanılan ve adeta ilçeyle özdeşleşen festivalin ilçeye büyük katkısı olduğunu belirtti. Demirbaş, "Bu yılki tamamız gastronomi olacak. Gastronomi potansiyelimizin turizme entegre edilmesini sağlayacağız. Kadınlarımız, gençlerimiz ürettiği ürünlerle ilçemizin değerlerine sahip çıkarken, aynı zamanda istihdam konusunda da büyük bir gelişme sağlanmasına neden olacaklardır. İlçemizi Ankara'nın gastronomi merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

Kurulan stantlarda yapılacak satışlarla ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanacağını anlatan Demirbaş, gençlerin de interaktif çadırlar, çeşitli etkinlikler ve konserlerle doyasıya eğleneceklerini kaydetti. Yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerinin sunulduğu festivalin açılışında sanatçılar Ömer Faruk Bostan, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut da konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hisarcık Ankara Çubuk Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title