Haberler

Sevgi Gönül Kültür Merkezi Farklı Etkinlikleriyle Dolu Dolu

Güncelleme:

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), Şubat ayında da dopdolu bir programla kültür sanat meraklılarını ağırlayacak.

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nin (SGKM) Şubat ayı programı kapsamında Hayal Perdesi'nden "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" adlı tiyatro oyunu, Haluk Onat Akbulut gitar resitali, "Judith ile Masal Yolunda" tiyatrosu ve Aydın Yavaş ile pan flüt resitali sanatseverlerle buluşacak.

SGKM, 16 Şubat günü Hayal Perdesi topluluğunun "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyununa, 18 Şubat Perşembe günü Haluk Onat Akbulut'un gitar resitaline, 24 Şubat Çarşamba günü "Judith ile Masal Yolunda" oyununa ve 25 Şubat Perşembe günü ise Aydın Yavaş ile Pan Flüt Resitaline ev sahipliği yapacak.


İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz/ Hayal Perdesi (16 Şubat 2016, Salı Saat 19.30)

Tanımlayamadıkları bir korkunun etkisi altındaki Dupont ailesi her seferinde daha yukarıdaki bir daireye, onları gitgide daha fazla sıkıştıran bir durumun içine çekilir. Durmaksızın kaçarlarken dünyaları gittikçe daralır ve nereye giderlerse gitsinler, gizemli bir kadın, Şümürz, itip kaktıkları, yerden yere vurdukları halde inatla, sebatla onları beklemekte, onlarla yüzleşmektedir. Dupont'lar Şümürz'e ne kadar kötü davranırlarsa davransınlar varlığını asla inkâr edemezler. Şümürz adım attıkları her mekânda, nefes aldıkları her anda onları bekler ve Şümürz asla ölmez. Selin İşcan'ın projelendirdiği, Boris Vian'ın 1959 tarihli bu mükemmel kara komedisini, ödüllü yönetmen Aleksandar Popovski yönetti.


**Ücretli, Türkçe


Perşembe Klasiği: Haluk Onat Akbulut Gitar Resitali (18 Şubat 2016, Perşembe Saat 12.30)

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde ve Almanya'da gitar çalışmalarını yapan Akbulut, 1998 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın açmış olduğu "Genç Yetenekler" yarışmasında gitar dalında birinciliğin sahibi oldu. Dale Khavanagh, Thomas Müller Pering, Tadashi Sasaki, Manuel Baruecco, Pepe Romero, Alirio Diaz ve David Russell ile çalışmalar yaparak Türkiye'de ve yurtdışında birçok konser veren sanatçı, gitar edebiyatının en güzel örneklerini dinleyicilere sunacak. Sanatçı, konser programında Bach, Scarlatti, Sor, Cardoso, Albeniz, Tarrega, Brouwer ve Dyens'in eserlerine yer verecek.

**Ücretsiz


Judith ile Masal Yolunda (24 Şubat 2016, Çarşamba Saat 19.30)

En son ne zaman masal dinlediniz? Peki bu karmaşık şehrin ortasında bir masal zamanı olur mu? Yolcu kalmasın, masalların peşinden yola çıkılıyor. Masal ve müziğin birleştiği noktada bir yolculuğa davet eden bu özel oyun, "Masal Terapi" kitabının tanınmış yazarı Judith Liberman tarafından 24 Şubat akşamı SGKM sahnesinde sergilenecek!

**Ücretsiz, Türkçe, Davetiyeli


Perşembe Klasiği: Aydın Yavaş ile Pan Flüt Resitali (25 Şubat 2016, Perşembe Saat 12.30)

Dünyaca ünlü pan flüt üstadı ve kompozitör Gheorghe Zamfir'in masterclass öğrencisi ve Türkiye'nin akademik anlamda pan flüt çalan ilk sanatçısı Aydın Yavaş, barok müzikten etnik müziğe uzanan; J. S. Bach, G. B. Pergolesi, G. Faure, E. Granados, A. Albeniz, A. Piazzola'nın bestelerinin yanı sıra pan flütü ünlendiren film müziklerinden örnekler verecek. Aydın Yavaş, akordeonuyla Fransız Waltz, Musette ve Arjantin Tango parçalarından örnekler sergileyecek. Aydın Yavaş'a bu performansında gitarist Atahan Kaya eşlik edecek.

**Ücretsiz


Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title