Haberler

New York'ta "Jurassic Park" Safarisi

İlgi gören "Dinozor Safarisi" için ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturuyor

Bilgin Şaşmaz - New York'ta bir hayvanat bahçesinde düzenlenen 'Dinozor Safarisi' adlı interaktif etkinlik, Amerikalıların yanı sıra turistlerden de yoğun ilgi görüyor.

Steven Spielberg'in yönettiği ünlü Jurassic Park filmini anımsatan safari, Bronx Hayvanat Bahçesinde yapılıyor. Safariye katılanlar, gerçek boyutlardaki yaklaşık 2 düzine dinozoru dokunma mesafesinde gözlemliyor. Ahşap kamyonet kasalarında gerçekleşen etkinliğe her gün binlerce ziyaretçi katılıyor. Safari sırasında görevli personel katılımcılara dinozorlar hakkında bilgi veriyor. Çoğunluğu çocuklardan oluşan ziyaretçiler, etkinlik boyunca 230 milyon yıl öncesine yolculuk ediyor. Yaklaşık 20 dakika süren etkinlik için meraklılar saatlerce sıra bekliyor.

Diş gıcırdatma, kükreme ve temsili zehir fışkırtabilen hareketli dinozorlar arasında en büyük ilgiyi kısa adı T. Rex olan Tyrannosaurus Rex topluyor. Başka dinozorları avlayarak beslenen 7 ton ağırlığındaki T. Rex'in 150 milyon yıl önce Amerika, Çin ve Hindistan'da yaşadığı biliniyor.

Yırtıcı bir dinozor türü olan Dilophosauruslar, safarinin en fazla ilgi gören dinozorlarından. Kurbanlarını zehirli tükürük atarak kör eden Dilophosauruslar, safari sırasında da ağızlarından su fışkırtarak ziyaretçileri ıslatıyor.

Safaride, en güçlü dinozor olduğuna inanılan Triceratops da yer alıyor. Yaklaşık 68 milyon yıl önce Kuzey Amerika'da yaşamış olan otobur Triceratopsların, 9 m uzunluğa, 3 m yüksekliğe ve 12 ton ağırlığa erişebildikleri biliniyor.

En uzun ve en büyük dinozor türü olduğu belirlenen otobur Brachiosaurus ise safariye farklı bir boyut kazandırıyor. Uzunlukları 25 metreyi bulan Brachiosauruslar 70 ton ağırlığa erişebiliyordu.

Safaride ayrıca Dimetrodon, Coelophysis, Pachycephalosaurus, Spinosaurus ve Compsognathus gibi dinazor türleri de yer alıyor.

Uygun bitki örtüsüyle kamufle edilen dinozorlar katılımcılara unutamayacakları dakikalar yaşatırken, etkinlik, mini müze ve sanal kazı alanı ziyaretiyle tamamlanıyor.

Dinozor Safarisi, 3 Kasım'da sona erecek. - New York

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Steven Spielberg Jurassic Park New York Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title