Haberler

Minik Eller, Taşları Sanat Eserine Dönüştürüyor

Antalya Gençlik Merkezi bünyesinde açılan taş boyama kursuna katılan çocuk ve gençler, Konyaaltı sahilinden topladıkları taşları sanat eserine dönüştürüyor Gençlik Merkezi Resim Öğretmeni Taçtan: "Hiç işe yaramayan taşlar, burada çeşitli boyalarla sanat eserine dönüşüyor. Çocuklar bu işten çok keyif alıyor"

GÜÇ GÖNEL - Antalya Gençlik Merkezi bünyesinde açılan taş boyama kursuna katılan çocuk ve gençler, önce Konyaaltı sahilinden taş topluyor, daha sonra da çeşitli tekniklerle boyayarak çakıl taşlarından sanat eserleri yaratıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kentlerde faaliyet gösteren gençlik merkezleri, 26 yaşına kadar çocuk ve gençleri eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlıyor. Çocuk ve gençler bu merkezlerde hem kendilerini ifade etmeyi öğreniyor hem de sanat, bilim, spor gibi alanlarda gelişim sağlıyor.

Antalya'daki gençlik merkezinde tüm branşların içinde sanatsal çalışmalar öne çıkıyor. Merkezde açılan taş boyama kursunda çocuk ve gençler önce Konyaaltı sahilinden uygun özelliklerde taşlar topluyor, daha sonra bu taşları çeşitli tekniklerle boyayarak sanat eserlerine dönüştürüyor.

Hangi kursu istediklerine çocuk ve gençler karar verdi

Antalya Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren merkezde Gençlik ve Spor Bakanlığının yönergeleri doğrultusunda projeler uyguladıklarını kaydetti.

Merkez olarak kendilerinin de çeşitli projeler geliştirdiklerini anlatan Ünlü, hangi branşlarda kurs açılacağını da bizzat genç ve çocuklara sorduklarına işaret etti. Antalya Gençlik Merkezi'ne gelenlerin müzik, sanat çalışmaları ve yabancı dil kursu talebinde bulunduğuna değinen Ünlü, kendilerinin de bu talepler doğrultusunda kurs açtıklarını kaydetti.

Merkezde taş boyama, ebru, resim, gitar, piyano, keman, ney, İngilizce, dans, halk oyunları, mental aritmetik gibi dallarda kurslar düzenlediklerini anlatan Ünlü, "Gençlerin boş zamanlarını iyi değerlendirmelerini sağlamayı ve onları sanatsal, kültürel, spor faaliyetlerine yönlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"Çocuklar bu işten çok keyif alıyor"

Kursiyerlere taş boyama eğitimi veren resim öğretmeni Bihter Taçtan da çalışacakları taşları Konyaaltı sahilinden topladıklarını söyledi. Yapmayı düşündükleri resme göre taşlar seçtiklerini belirten Taçtan, daha sonra taşları yağlı boya, akrilik ve sulu boya kullanarak renklendirdiklerini kaydetti.

Kursa 7 yaşından 26 yaşına kadar toplam 45 kursiyerin katıldığını ifade eden Taçtan, "Hiç işe yaramayan taşlar, burada çeşitli boyalarla sanat eserine dönüşüyor. Çocuklar bu işten çok keyif alıyor. Burada zamanlarını dolu dolu geçiriyorlar. Ayrılmak istemiyorlar. Genelde teneffüsümüz bile olmuyor" dedi.

Kursiyerlerden 7 yaşında Ela Öztürk, taşların üzerine bazen var olan resimlerden çizdiğini, bazen de hayalindekini resme döktüğünü anlattı. Öğretmenlerinin kendisini çok başarılı bulduğunu belirten Öztürk, "Büyüyünce ressam olmayı istiyorum" diye konuştu.

Kursa katılan 14 yaşındaki Niğmet Yavuz ise, resim yaparken kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Konyaaltı Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title