Haberler

Marmaris'te Kruvaziyer Turizmi

İspanyol yolcu gemisi "Zenith" ilçeye bu sezonki yedinci seferini gerçekleştirdi Kruvaziyer iki buçuk ayda ilçeye çoğu İspanyol 10 binden fazla yolcu taşıdı.

- İspanyol yolcu gemisi "Zenith" ilçeye bu sezonki yedinci seferini gerçekleştirdi

Kruvaziyer iki buçuk ayda ilçeye çoğu İspanyol 10 binden fazla yolcu taşıdı

Marmaris Liman İşletmeciliği'nden alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan gelen Malta bayraklı kruvaziyer, limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu İspanyol bin 463 yolcu ile 595 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistlerin bir kısmı günübirlik turlara katıldı, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. Turistlerin genelde hediyelik eşyalara ilgi gösterdiği görüldü. Havanın güneşli olmasını fırsat bilenler ise deniz kenarında yürüyüş yaparak, kıyıdaki restoran ve kafeteryalarda vakit geçirdi.

Liman yetkilileri, 207 metre uzunluğunda, 47 bin 255 groston ağırlığındaki kruvaziyerin yaz ayları boyunca belirli aralıklarla Marmaris'e geleceğini bildirdi. Geminin bu sezon iki buçuk ay içinde 10 binden fazla İspanyol'u Marmaris'i taşıdığını kaydeden yetkililer, bu seferler sayesinde İspanyol turistlerin Güney Ege'ye ilgisinin artmasının beklendiğini söyledi.

Geminin, İzmir'e gitmek üzere bu akşam ilçeden ayrılacağı öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunanistan Marmaris Zenith Malta Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title